12 Aralık 2014 Cuma

11 Aralık 2014 Perşembe

Nescafeli Browni

Kızımın yüzme antrenörleri için yaptım
çok beğenilince, tarifi sizlerle paylaşmak istedim


Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar un 
(boza kıvamında olacak)

Yapılışı: Sıvıyağ, şeker, kakao ve süt iyice çırpılır. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayrılır. Kalan malzemeye yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır. Sıcak fırında 150 derecede pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz ayırdığımız karışım üzerine dökülür. orta boy kare borcamda pişirdim.


10 Aralık 2014 Çarşamba

Yeni Yıla Girerken


Yeni yıl yaklaşırken çevremizdeki oteller, mağazalar, alışveriş merkezleri ışıl ışıl olmaya başladı. bile. Heryerde kar temaları, noel babalar, rengarenk yeni yılla özleşmiş objeler var. Hediye paketlerini taşıyan uçan geyikler her ne kadar akla hayale sığmasa da sevimli geliyor bana, rahatsız olmuyorum hiçbirinden. Belkide renkleri, ışıltılı şeyleri sevdiğim içindir kimbilir. Çocukluğumdan beri özenirim yeni yıl öncesi noel kutlamalarının yapıldığı, karlar içinde renkli ışıklarla süslenmiş evlerin bulunduğu bir ülkede olup evler arasında dolaşmaya.

Hadi sanalda olsa birlikte dolaşmaya ne dersiniz ?
hatta evlerin içine bile girebiliriz :)))


















Herşey gönlünüzce olsun, sevgiler

6 Aralık 2014 Cumartesi

Dostlarla çok güzel bir gündü



Bu sabah önce işyerimden arkadaşlarımla kahvaltıda buluştuk. Öğleden sonra da yeni evine taşinan arkadaşıma çaya gittik. O kadar keyifli o kadar güzeldi ki en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere günü bitirdik.