9 Aralık 2015 Çarşamba

Turşular Yapıldı mı?


Pazarda hala kornişonları görüyorken, bir tarifte benden gelsin.


Malzemeler
1 kg salatalık (büyüklüğü size kalmış)
5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
5 adet sarımsak
5 adet tane karabiber
1/2 çay bardağı sirke ve kaynar su

İlk önce salatalıklarımızı güzelce yıkayıp bir kaç yerinden bıçağın ucuyla deliyoruz.
Kavanozumuza sıralıyor aralarına sarımsak ve karabiber koyuyoruz.
Tuzu, şekeri ve sirkeyi ilave ediyor, kaynamakta olan suyu üzerine döküp,
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
Ters çevirerek soğutuyor ve sabırsızlıkla olmasını bekliyoruz
En geç iki hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Dostçakalın sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.