19 Temmuz 2011 Salı

Sizde bayat ekmekten PAPARA yaparmısınız?


Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken dolaptaki bayat ekmek gözüme çarptı. Annem bayat ekmekleri böyle değerlendirirdi adına da papara derdi. Hemen aldım dilimledim küçük karelere böldüm. Yayvan bir tencerede kıyma ile soğanı kavurdum, domatesleri ilave ettim biraz baharat ve tuz ekledim (sivri biberde çok yakışıyor, ufaklıklar olunca bizdeki biberlerde hep acı ekleyemedim) kavrulunca ekmekleri ıslatacak kadar su ilave edip kaynamasını bekledim. Su kaynayınca ekmekleri üzerine koyup, kaşığın tersiyle hafif hafif bastırdım. Ocağı kapatdım, tencerenin ağzını kapattım bir sür bekledim. daha sonra servis tabağına ters çevirdim. Yanına yoğurt hımmm misss gibi oldu valla :) tavsiye edilir.

5 yorum:

  1. bende çok severim ....

    YanıtlaSil
  2. Sanirim biz üstüne bir de yumurta kirardik. Hatirlattiginiz icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  3. aa ben yumurtalısı hiç yemedim

    YanıtlaSil
  4. bu tarifle çocukluğuma gittim neslim eleirne sağlık ..annem yapardı yer sofrası kurulur etrafına toplanır yerdik bir güzel..hey gidi mutlu güzel günler hey.. de diyim of of of ne güzel olmuş. ellerinize sağlık şimdi yer sofrasını kurup yemek vardı :)

    YanıtlaSil
  5. anılarda güzel bir tad kalmış demek hepimizin çocukluğundan :) inş. bizim çocuklarımızın anılarında ne lezzetler kalacak acaba ?

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.