18 Temmuz 2012 Çarşamba

Ekmek Hamurundan Kıymalı Poğaça


Malzemeler
3 adet ekmek hamuru
1/2 paket yumuşak margarin
2 parmak kadar yumuşak tereyağ
1 yumurta sarısı
İç malzemesi : Kıyma, soğan, karabiber, domates, yeşil biber, tuz (kavurmadan çiğden koydum)

Yumurta sarısı hariç tüm malzemeler yoğurulur. Buzdolabında bir iki saat bekletilir. İç malzemesi konularak poğaça şekli verilir. Yumurta sarısı sürülerek fırında kızarana kadar pişirilir.

9 yorum:

  1. ekmek hamuruyla poğaça pizza kızartma ne olsa hayır demem:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Tam benim gibi tembellere göre :))
    Peynirlisi de olur değil mi :)
    Oh... hamur hazırlama derdi yok, sağol canımcım :)

    YanıtlaSil
  3. Puf puf olmuştur eminim..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Banucum istediğin iç malzemesini kullanabilirsin

    Limon çiçekleri; aynen öyle oldu kıyır kıyır deriz ya öyle

    YanıtlaSil
  5. Ekmek hamurundan hiç poğaça yapmadım ama neden olmasın eminim çok lezetlidir ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Aylincim, dene mutlaka beğeneceğini tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. hımmm ekmek hamurundan,hem pratik hemde leziz bişi çıkmış ortaya bende deneyim..Ellerine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
  8. Dene cadum genelde cantık içi hazırlayıp yapıyorum çok seviliyor.

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.