3 Ağustos 2012 Cuma

Bursa Kebabı


Malzemeler
Evde iftar sofralarından arta kalan bayat pideler
2 kutu hazır et döner
3 bardak et suyu
Tereyağ
Domates Salçası
Yeşil biber

Yıllardır artan kalan bayat pideleri buzdolabında saklıyor ve bu şekilde değerlendiriyorum. Önce pideleri küçük karelere bölüp fırın tepsisine sıralayıp fırınladım. Pideler hafiften kıtır olmaya başlayınca diğer tarafta tereyağı eritip kızdırdım içine 2 bardak et suyunu döküp bir kaç taşım kaynattım. Dönerleri teflon tavada beş dakika kadar arkalı önlü çevirerek güzelce ısıttım. Fırınlanan pidelerin üzerine önce et suyunu dökerek ıslattım. Dönerleri sıraladım iftar saatine yakın üzerine yeşil biberleri koyarak tekrar fırınladım. Kalan 1 bardak et suyuna 1 yemek kaşığı kadar salça ilave ederek kaynattım. Salçalı suyu pidelerin üzerine gezdirerek, yanında yoğurtla servis yaptım.

13 yorum:

  1. off off nefis görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ımmm nefis görünce acıktığımı anladım:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  4. HUUUUUUUU KOMŞU İFTARA GELDİM...
    ÖZLETTİN KENDİNİ HAYIRLI RAMAZANLAR.
    SAYGILAR..

    YanıtlaSil
  5. Sefalar getirdin canım hoşgeldin, buralardayım aslında ama sıcaklar çok yordu beni bu yaz, inan oruç o kadar etkilemedi. Hayırlı Ramazanlar canım

    YanıtlaSil
  6. Sefalar getirdin canım hoşgeldin, buralardayım aslında ama sıcaklar çok yordu beni bu yaz, inan oruç o kadar etkilemedi. Hayırlı Ramazanlar canım

    YanıtlaSil
  7. Harika canım çekti ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık nefissss. Özellikle pidelerin değerlenmesi iyi olmuş. Bu pratik yemeği yapacağım. Blogunu çok sevdim. İftardan sonra elime kahvemi alıp okumaya başlayacağım. Teşekkürler.
    Ben de bekliyorum, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel burnuma kokusu geldi.galiba acıkıyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Pembe tatlar teşekkürler canım

    Lezzetli sanatlar çok teşekkür ederim, en kısa zamanda geleceğim ziyaretinize

    Uçurtma Avcısı çok teşekkürler, Ramazanda daha bir güzel kokuyor sanki bloglar değil mi :)

    YanıtlaSil
  11. Bu saatte blog gezmek tehlikeli olmaya başladı:)
    Bu nefis lezzetin tarifi için,ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. de mi ya Ramazanda blogları dolaşmak çabuk vakit geçirtsede yutkuna yutkuna bir hal alıyor insan ;) bişey değil canım

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık yoğurtla birlikte nefis olur

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.