Bu akşamki soframdan bir kare
Yapılışı :2 adet tophane (bostan) patlıcanını közledim. Sonra soyup rondodan geçirdim. 1 yemek kaşığı unu tereyağ ile kavurdum ve patlıcanları ilave ettim. Başamel sosu kıvamını alana kadar süt ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ettim. Sonra servis tabağına aldım. Soğan ve salça ile kavurduğum kıymaya yeşil biber, karabiber, tuz ilave edip patlıcanların üzerine döktüm.
Bunu kuşbaşı etle yapmanızı tavsiye ederim aslında öyle yapılıyor ama ben geç aklıma geldiği için etin çözülmesini bekleyemediğimden kıymayla yaptım. ;)
Canım tarifi yok mu?
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor...
canım benim tarifini yaptığım gibi yazarım ama herşeyi göz kararı yaptım..
YanıtlaSilneslicim ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilbunu genelde meze olarak mı yerler
ben daha önce yemedim hiç
ama patlıcanın her türlüsünü çok severimmmmmm
kankim hünkarı bilmem ama ben cok beğendim :))) leziz görünüyor ayyy olsade yesek patlıcanı cok severim bunu deneyim en kısa zamanda bende kıymayla denerim kuşbası eti sevmiyom
YanıtlaSil