21 Mayıs 2009 Perşembe

Hünkar Beğendi


Bu akşamki soframdan bir kare
Yapılışı :2 adet tophane (bostan) patlıcanını közledim. Sonra soyup rondodan geçirdim. 1 yemek kaşığı unu tereyağ ile kavurdum ve patlıcanları ilave ettim. Başamel sosu kıvamını alana kadar süt ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ettim. Sonra servis tabağına aldım. Soğan ve salça ile kavurduğum kıymaya yeşil biber, karabiber, tuz ilave edip patlıcanların üzerine döktüm.
Bunu kuşbaşı etle yapmanızı tavsiye ederim aslında öyle yapılıyor ama ben geç aklıma geldiği için etin çözülmesini bekleyemediğimden kıymayla yaptım. ;)

4 yorum:

  1. Canım tarifi yok mu?
    Çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. canım benim tarifini yaptığım gibi yazarım ama herşeyi göz kararı yaptım..

    YanıtlaSil
  3. neslicim ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    bunu genelde meze olarak mı yerler
    ben daha önce yemedim hiç
    ama patlıcanın her türlüsünü çok severimmmmmm

    YanıtlaSil
  4. kankim hünkarı bilmem ama ben cok beğendim :))) leziz görünüyor ayyy olsade yesek patlıcanı cok severim bunu deneyim en kısa zamanda bende kıymayla denerim kuşbası eti sevmiyom

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.