9 Temmuz 2009 Perşembe

Patlıcan Gondol


Kuzu kuşbaşı kullandım. Etler kendi suyunu salıp çekene kadar diğer malzemeleri eklemedim. Suyunu çekince ay ay doğradığım soğanı ve biberleri ilave ederek çok az yağ ile teflon tavada kavurdum. Sonra küp küp doğradığım domatesi, karabiberi ve tuzu ilave ederek suyunu çekmesini bekledim. Son olarak maydanozu ilave ettim ve ateşi kapattım.
Diğer tarafta tophane (bostan ) patlıcanlarını ortadan ikiye bölüp kızarttım. Borcama dizip malzemeyi üzerine paylaştırdım. Salçalı su ekleyerek fırına saldım. Afiyet olsunnnn

11 yorum:

  1. Nesli'ciğim ellerine sağlık.nefis bir yemek olmuş.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canımm sevgiler

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık nesli,çok severim patlıcanı nasıl pişerse pişsin yerim ben onu :)sevgiler canım ...bu arada dürüm çok masum ye bişi olmaz :)

    YanıtlaSil
  4. eee valla afiyet olsun.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanlı olan heryemeği çok severim nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...
    Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  6. :)) hımmm enfes görünüyor herzamanki gibi elerine sağlık kankimim.

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor........

    YanıtlaSil
  8. Tariften çok ismi çok hoşuma gitti :)))

    YanıtlaSil
  9. Canım tophane patlıcanını annemlerin Bursada olduğu yıllarda tanıdım...Bir patlıcan delisi olan ben o zaman bu zaman vazgeçmeden kullanırım...Ama bu şekilde denememiştim,çok beğendim,ellerine sağlık...Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. HAYIRLI KANDİLLER

    YanıtlaSil
  11. Adsız6.11.10

    Thanks :)
    --
    http://www.miriadafilms.ru/ приобрести фильмы
    для сайта nes-kayfee.blogspot.com

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.