14 Ekim 2009 Çarşamba

Patlıcanlı Pilav


Önce tereyağını fıstıkla kavuruyoruz. Önceden ıslattığımız 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su ve tuzunu ilave ederek pişiriyoruz. Suyunu çekmesine yakın yıkadığımız bir avuç kuş üzümünü ilave ediyoruz. Küp küp doğradığımız patlıcanları sıvı yağda kızartıyoruz demlenmeye bıraktığımız pilavın üzerine yayıyoruz. Demlenip ılınınca dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Afiyet Olsunnn...

9 yorum:

  1. elinize sağlık güzel çok güzel gözüküyo.bende bugün pirinç pilavı yapıcaktım.nasıl yapıyım diye düşünürken sizin verdiğiniz pilav tarifini gördüm.sizin gibi yapamasamda evdeki malzemelerle yapmayı denicem.

    YanıtlaSil
  2. HIMM BEN HAZIR HARÇLARLA YAPMIŞTIM BÖLESİ DAHA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK KAKİM. MİSAFİRLERİN MİDELERİ BAYRAM ETMİŞ ANLAŞILAN :))

    YanıtlaSil
  3. özlem çok kolay oluyor eminim çok daha güzelini yaparsın... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. kankim kolay ve misafir sofralarına çok yakışıyor
    fırsat bulduğunda dene derim
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  5. BLOGUNUN ADI ÇOK GÜZEL BİZDE İŞYERİNDE KIZLARLA HEP BÖYLE DERİZ -Bİ NESKAYFESİ İÇSEKMİ?

    YanıtlaSil
  6. sağol canım bu isimde bir cafe hayalim var şimdi blog açtım belki ilerde onu da açarım :)))

    YanıtlaSil
  7. Ayy annem yapar bunu bende yerim:))
    Ellerine sağlık canım ....

    YanıtlaSil
  8. pii,rnçlisini hiç denememiştim eminim çok lezzetlidir..ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.