Önce tereyağını fıstıkla kavuruyoruz. Önceden ıslattığımız 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su ve tuzunu ilave ederek pişiriyoruz. Suyunu çekmesine yakın yıkadığımız bir avuç kuş üzümünü ilave ediyoruz. Küp küp doğradığımız patlıcanları sıvı yağda kızartıyoruz demlenmeye bıraktığımız pilavın üzerine yayıyoruz. Demlenip ılınınca dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Afiyet Olsunnn...
elinize sağlık güzel çok güzel gözüküyo.bende bugün pirinç pilavı yapıcaktım.nasıl yapıyım diye düşünürken sizin verdiğiniz pilav tarifini gördüm.sizin gibi yapamasamda evdeki malzemelerle yapmayı denicem.
YanıtlaSilHIMM BEN HAZIR HARÇLARLA YAPMIŞTIM BÖLESİ DAHA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK KAKİM. MİSAFİRLERİN MİDELERİ BAYRAM ETMİŞ ANLAŞILAN :))
YanıtlaSilözlem çok kolay oluyor eminim çok daha güzelini yaparsın... sevgiler
YanıtlaSilkankim kolay ve misafir sofralarına çok yakışıyor
YanıtlaSilfırsat bulduğunda dene derim
öptüm seni
BLOGUNUN ADI ÇOK GÜZEL BİZDE İŞYERİNDE KIZLARLA HEP BÖYLE DERİZ -Bİ NESKAYFESİ İÇSEKMİ?
YanıtlaSilsağol canım bu isimde bir cafe hayalim var şimdi blog açtım belki ilerde onu da açarım :)))
YanıtlaSilAyy annem yapar bunu bende yerim:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ....
pii,rnçlisini hiç denememiştim eminim çok lezzetlidir..ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilsağol arkadaşım
YanıtlaSil