17 Şubat 2011 Perşembe

Bir Kahvaltı Sofrası ve Arnavut Böreği



Arnavut Böreğini bilmeyen yoktur ama ben yinede nasıl yaptığımı anlatayım. Un, tuz, su ile börek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde 20 küçük hamur yumağı yapıyoruz. Küçük pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açıp her katını sıvı yağ ile yağlıyor 10 tanesini üst üste koyuyoruz. Sonra fırın tepsimize göre elimizde çekiştirerek büyütüyor, hamuru tepsiye yayıyor iç malzemesini koyuyoruz (ben pırasalı kıymalı iç hazırladım) Diğer 10 taneye de aynı işlemi uygulayıp üzerine kapatıyoruz. Servis edeceğimiz şekilde tepside keserek fırına salıyoruz.




AFİYET OLSUN...

20 yorum:

  1. Eşim arnavut olduğundan çok yedim bu böreği kayınvalidemin elinden domatesli biberlisine bayılırım ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ooo zaman siz çok güzel yapıyorsunuzdur biz işte öğrendiğimiz kadarıyla teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık...Ben bu böreği yedim ve bana nişasta ile açıldığını söylemişlerdi doğrumu acaba?

    YanıtlaSil
  4. 2zannesi-teşekkürler canım ben hep unla açıyorum nişasta ile hiç denemdim.

    YanıtlaSil
  5. Neslicim ellerine sağlık ne güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamışsın,arnavut böreği de enfes görünüyor....sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Tülincim :) bizimkisi akşam kahvaltısı oldu... çocuklar pırasayı yemek olarak yemiyor bende bu şekilde kakalıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Neslicim ellerine sağlık ben bilmiyorum valla bu böreği :)

    YanıtlaSil
  8. Aylincim teşekkürler canım, denediğinde eminim çok beyeneceksin...:)

    YanıtlaSil
  9. hamur işi konusunda hiç iyi değilimdir ama ablama tarifi zevkle iletecem ;) ellerine sağlık neslim herzamanki gibi döktürmüşsün sevgiler

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim canım
    bunu sende yaparsın

    YanıtlaSil
  11. "Hadi çabuk yaz çok merak ediyorum yorumunu ;)" yazısını görünce heyecanlandım birden. Ne yazacağımı unuttum.
    :)
    arnavut böreği diye bir şey olduğunu biliyordum ama nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum. İlk defa gördüm üstelikte. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. hahaha gerçekten mi canım :) çok teşekkür ederim arkadaşım

    YanıtlaSil
  13. Benimde kayınvalidem arnavut,ahh ahh nasıl canım çekti şimdi ;

    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkür ederim Pelin :)

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. handancım teşekkürler arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  17. eş durumundan Arnavut kökenli yakınlarım var,yedim bu böreği...
    gerçekten çok güzel oluyor...ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  19. ohhh ne güzel olur bu börek yengem arnavut ona gidince yapar eline sağlık

    YanıtlaSil
  20. eminim o daha da lezzetlidir... biz öğrendik yapıyoruz işte arada
    çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.