Arnavut Böreğini bilmeyen yoktur ama ben yinede nasıl yaptığımı anlatayım. Un, tuz, su ile börek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde 20 küçük hamur yumağı yapıyoruz. Küçük pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açıp her katını sıvı yağ ile yağlıyor 10 tanesini üst üste koyuyoruz. Sonra fırın tepsimize göre elimizde çekiştirerek büyütüyor, hamuru tepsiye yayıyor iç malzemesini koyuyoruz (ben pırasalı kıymalı iç hazırladım) Diğer 10 taneye de aynı işlemi uygulayıp üzerine kapatıyoruz. Servis edeceğimiz şekilde tepside keserek fırına salıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Eşim arnavut olduğundan çok yedim bu böreği kayınvalidemin elinden domatesli biberlisine bayılırım ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilooo zaman siz çok güzel yapıyorsunuzdur biz işte öğrendiğimiz kadarıyla teşekkürler canım
YanıtlaSilEllerine sağlık...Ben bu böreği yedim ve bana nişasta ile açıldığını söylemişlerdi doğrumu acaba?
YanıtlaSil2zannesi-teşekkürler canım ben hep unla açıyorum nişasta ile hiç denemdim.
YanıtlaSilNeslicim ellerine sağlık ne güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamışsın,arnavut böreği de enfes görünüyor....sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Tülincim :) bizimkisi akşam kahvaltısı oldu... çocuklar pırasayı yemek olarak yemiyor bende bu şekilde kakalıyorum :)
YanıtlaSilNeslicim ellerine sağlık ben bilmiyorum valla bu böreği :)
YanıtlaSilAylincim teşekkürler canım, denediğinde eminim çok beyeneceksin...:)
YanıtlaSilhamur işi konusunda hiç iyi değilimdir ama ablama tarifi zevkle iletecem ;) ellerine sağlık neslim herzamanki gibi döktürmüşsün sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
YanıtlaSilbunu sende yaparsın
"Hadi çabuk yaz çok merak ediyorum yorumunu ;)" yazısını görünce heyecanlandım birden. Ne yazacağımı unuttum.
YanıtlaSil:)
arnavut böreği diye bir şey olduğunu biliyordum ama nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum. İlk defa gördüm üstelikte. Ellerine sağlık.
hahaha gerçekten mi canım :) çok teşekkür ederim arkadaşım
YanıtlaSilBenimde kayınvalidem arnavut,ahh ahh nasıl canım çekti şimdi ;
YanıtlaSilellerine sağlık..
çok teşekkür ederim Pelin :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilhandancım teşekkürler arkadaşım :)
YanıtlaSileş durumundan Arnavut kökenli yakınlarım var,yedim bu böreği...
YanıtlaSilgerçekten çok güzel oluyor...ellerine sağlık:)
Teşekkürler canım :)
YanıtlaSilohhh ne güzel olur bu börek yengem arnavut ona gidince yapar eline sağlık
YanıtlaSileminim o daha da lezzetlidir... biz öğrendik yapıyoruz işte arada
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)