27 Şubat 2011 Pazar

Şehriyeli Pilav ve Kremalı Et Kavurma

.
ŞEHRİYELİ PİLAV
1 su bardağı pirinç sıcak su ve tuz ile ıslatılıp 2-3 saat bekletilir
şehriye tereyağ ile kavrulur 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilir kaynağığında pirinçler ilave edilir suyunu çekip göz göz olana kadar pişirilir.
.

.
KREMALI ET KAVURMA
Etler suyunu salıp çekince sıvıyağ tuz ve karabiber eklenerek kavrulur, krema ilave edilip 3-4 dak. kadar daha ateşte tutulur ve sonra afiyetle yenir.

2 yorum:

  1. KREMALI ET KAVURMAMI ANAM BEN NORMAL ETLİ YEMEKLERİ DOĞRU DÜRÜST YAPAMAZKEN YENİ TARİFLER GÖRÜYOM :)) ÖĞRENCEĞİM NE COK SEY VARMIŞ ELLERİNE SAĞLIK NESLİM..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler
    sen sor ben anlatırım arkadaşım

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.