2 Mart 2011 Çarşamba

Elmaaaaaaaaaa


Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü düşürür, atardamarları koruyan faydalı kolesterolü yükseltir.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Damar sertliğini önler.
Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar.
Kabızlığı önler.
Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli sebeplerinden biridir. Bilim adamları elmanın içerdiği antioksidanların kanseri önlediğini belirtiyor.
Yorgunluğu hafifletir
Elma ve kereviz birlikte tüketildiğinde yorgunluğu hafifletir.
DNA dostudur.
İçerdiği antioksidanlar DNA hasarlarını azaltır.
Kuru elma yatıştırıcı etkisi görür
Cildi tazeler.
Egzama ve deri hastalıklarına iyi gelir.
Spor öncesi tüketildiğinde enerji verir.
Mineral ve vitamin deposudur.
Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.
Spor sonrasında tüketildiğinde yüzde 85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Elmanın içindeki antioksidanlar sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor.
İçindeki C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Ateş düşürücü olarak da kullanılan elmanın suyuyla silinen cilt, taze ve canlı bir görünüme kavuşur.

4 yorum:

  1. elma suyunu çoook severim çok..sevgiler :))

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı bende severim canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. bende çok severim ama evde yemek hiç aklıma gelmez, keşke et yerine meyve tüketsek bol bol

    YanıtlaSil
  4. keşke canım, küçük bir çocukken her yemek sonrası elma yerdim şimdi çoğu zaman aklıma bile gelmiyor :(

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.