Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı fıstık
tereyağ ve tarçın
tereyağ ve tarçın
Yapılışı :Un ve fıstıklar tereyağ ile kavrulurken (unu kavurmaya yetecek kadar yağ kullanıyoruz) diğer yandan süt ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Misss gibi kavrulmuş un kokusu etrafa yayıldığında azar azar sütü ilave ediyor ve kaşıştırmaya devam ediyoruz. İlk süt ilave edildiğinde eyvah beceremedim ben bunu paniği yaşayıp bırakmayın kısık ateşte karıştırmaya devam edin bir süre sonra tam kıvamını alacaktır. Bir süre demlendirip bir yemek kaşığı yardımı ile servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUNNN.
afiyetler olsun... :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
YanıtlaSilOhhh afiyet olsun Neslicim,ellerine sağlık...helva herkesin tercihi...sevgiler...
YanıtlaSilTülüncim çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilçok pratik herkesin kolayca yapabileceği bir tatlılık