Ne zamandır paylaşmak istiyordum bu pilavı sizlerle
bu lezzetle evlendiğimde tanıştım ve çok sevdim
Kayınvalidem özellikle Ramazan ayında
iftar davetlerinde yapar bu pilavı
kendisi Dağıstan kökenlidir, oraya özgü bir pilav
geçen gelişinde yapmış getirmiş sağolsun
hemen fotoğrafını çekip tarifi eklemek istedim
Arzu ettiğiniz kadar pirinç tuzlu suda haşlanır. Püf noktası burası ne diri kalacak nede lapa olacak şekilde haşlanacak. Diğer tarafta kestane haşlanır küçük parçalara kesilir çokta küçük olmayacak ama dörde bölünür desek doğru olur aslında, kuru üzüm suda bekletilip şişmesi sağlanır, kuşbaşı et haşlanır, tereyağ ile biraz kavrulur (kıymalıda yapılabilir bizimki bu sefer kıymalıydı) , haşlanmış pirince karıştırılır tepsiye alınırken ara ara kızdırılmış tereyağ ilave edebilirsiniz yağ oranı size kalmış... tarifimiz bu kadar, damak tadıma uyar bende deneyeyim derseniz buyrun deneyin benim damak tadıma uydu çok severek yiyorum. Teşekkürler Annecim
eminim çok lezzetli bir pilavdır.kayınvalidenin ellerine saglık.
YanıtlaSilEskiden çokk eskiden diye bir şarkı vardı yaaa bende eskiden kızlarım evlenmeden çok yapardım bu pilavışimdilerde pek dikkat eder olduk yediklerimize afiyet olsun
YanıtlaSilEylemcim denemeni öneririm canım hem değişik, hem lezzetli :)
YanıtlaSilTeşekkürler Mevdoşum arada kaçamaklar olur canım di mi ama :)
YanıtlaSilanneciğinin ellerine sağlık güzel görünüyor denemek lazım..paylaşımın için teşekkürler
YanıtlaSilBirşey değil canım güzel şeyleri paylaşmak gerek değil mi :)
YanıtlaSilHımmm, görüntüsü zaten tadını yansıtıyor.Ellerinze sağlık.
YanıtlaSilSevgiler;
Teşekkürler Aycan :)
YanıtlaSilkayınvalidenin ellerine sağlık görüntüsü enfes tadını düşünemiyorum
YanıtlaSiltadıda enfes canım :)
YanıtlaSil