MALZEMELER
5 adet enginar
1 su bardağı araka
1 adet domates
1 adet soğan
zeytinyağı
dereotu ve tuz
Soğan zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ve tuz ilave edilir. Dörde bölünen enginarlar sıralanıp üzerine arakalar dökülür. Üzerini geçecek kadar su eklenip enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca üzerine dereotu serpilerek dinlenmeye bırakılır. (Biliyorsunuz zeytinyağlılar bir süre beklerse çok daha güzel olur)
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
YanıtlaSilellerine sağlık neslicim döktürmüşsün yaz geldi tamda zeytin yağlı yemekler zamanı..
YanıtlaSilBen bayılıyorum zeytinyağlılara soğuk soğuk çok güzel geliyor bana yaz aylarında, hem sağlıklı, hem lezzetli, ne şanslıyız ne çok sebze çeşidimiz var değerlendirmek gerek zamanı geçmeden değil mi?
YanıtlaSilTeşekkürler canım