19 Mayıs 2011 Perşembe

Arakalı Enginar



MALZEMELER


5 adet enginar


1 su bardağı araka


1 adet domates


1 adet soğan


zeytinyağı


dereotu ve tuz





Soğan zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ve tuz ilave edilir. Dörde bölünen enginarlar sıralanıp üzerine arakalar dökülür. Üzerini geçecek kadar su eklenip enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca üzerine dereotu serpilerek dinlenmeye bırakılır. (Biliyorsunuz zeytinyağlılar bir süre beklerse çok daha güzel olur)


4 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık neslicim döktürmüşsün yaz geldi tamda zeytin yağlı yemekler zamanı..

    YanıtlaSil
  3. Ben bayılıyorum zeytinyağlılara soğuk soğuk çok güzel geliyor bana yaz aylarında, hem sağlıklı, hem lezzetli, ne şanslıyız ne çok sebze çeşidimiz var değerlendirmek gerek zamanı geçmeden değil mi?
    Teşekkürler canım

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.