11 Haziran 2011 Cumartesi

Yufka Kebabı





4 kişilik

2 adet yufka

250 gr kuzu kuşbaşı

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet biber

karabiber, tuz

8 yemek kaşığı et suyu

yoğurt


Yapılışı: İlk önce etlerimizi yeterli miktarda su ile haşlıyoruz sonra bu suyu yufkalarımızın üzerine dökmek için kullanıcaz. Etimiz pişince soğan ve salça ile kavuruyoruz. Karabiber, tuz, domates ve biberleri de ilave edip suyunu çektiriyoruz. Daha sonra yufkaları ortadan bölerek ikiye katlıyoruz. Bir komposto kasesine içine yerleştirip iç malzemesin, koyarak kapatıyor, ters çevrilerek tepsiye diziyoruz. Fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. (çok kurutulmayacak) Fırından çıkarınca üzerlerine ikişer yemek kaşığı et suyu döküyoruz. Üzerine yoğurt dökerek servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. gene süper eminim benim eşimin bayılarak yiyeceği bir tarif acaba becerebilirmiyim not edeyim bu tarifi :) ellerine sağlık fıstığım valla on parmağında on marifet maşallah

    YanıtlaSil
  2. Neden beceremeyesin yaparsın tabi eşinde bayıla bayıla yer Kağanımda çok sever. Teşekkürler canım

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.