Yeni bir turşu öğrendim mis missss... Yapmakta biraz geç kaldım ama ucundan köşesinden yakaladım biberleri... Valla yeni haberdar oldum böyle bir turşudan bilsem yapmaz mıydım, burada sizlerle paylaş mazmıydım :) Sağolsun annem yeni öğrenmiş yapıp getirdi bir kavanoz, bayıldıkkkkk... Onun getirdiği bu biberlerin tamamen kırmızı olanlarındandı. Ben ancak pazarda bunları bulabildim. Şimdi tarife geçelim.
Biberleri temizleyip, aynen göründüğü gibi
tepsiye diziyoruz.
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
ve 1 diş sarımsak koyarak
fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
İlk defa duydum neslicim,harika denemek lazım,ellerine sağlık....
YanıtlaSilÇok teşekkürler Tülincim. Bende duyduğumda fırında turşu mu ??? nasıl yani dedim ama çok güzel oluyor dene canım.
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerine sağlık arkadaşım.Cumartesi gün hep beraber olmayı planlıyoruz.Senide aramızda görmekten çok mutlu oluruz.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.keşke daha önce görseydim. bugün bizim buranın pazarı vardı. ama haftasonu biber bulabilirsem kesin deneyeceğim.
YanıtlaSilDavetinize çok memnun oldum sizlerle olmayı çok isterim
YanıtlaSilmutlaka dene canım, gerçi biber zamanında çok daha lezzetli olacağına eminim
YanıtlaSilCok ilginc !! ama eminim ki tadi superdir. Burada kirmizi olanini bulmam biraz zor gibi yesili ile de yapilar mi?
YanıtlaSilNe kadar sure sonra yenmeye hazir bu tatli tursucuk?
Ellerinize saglik afiyetle iyiniz.
Darisi bize :)
Ben tadına bayıldım canım, annemin yapıp getirdiği kırmızı biberlerdendi. Ama ben malum mevsim geçiyor tamamen kırmızısını bulamadım önemli olan etli biber olması sanırım :) içindeki karışımla fırınlandığı için çok kısa sürede sofrada yerini alıyor
YanıtlaSilBursalı bloggerlerın birbirini desteklemeleri gerektiğini düşünüyorum. sizi izlemeye aldım.
YanıtlaSilBaşarılarınızın devamını dilerim
Sevgiler
aynı fikirdeyim çok teşekkürler, bende takipteyim ;)
YanıtlaSil