28 Şubat 2011 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


MALZEMELER

1 paket yumuşak margarin

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı un

3 adet elma

dövülmüş ceviz

pudra şekeri

tarçın
.
YAPILIŞI:Elmalar rendelenip 3 yemek kaşığı şekerle pişirilir tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Margarin, un, yoğurt ve kabartma tozu karıştırılarak hamur yoğurulur. Arzuya göre şekil verilerek iç malzemesi konulur ve pişirilir. Fırından çıkınca biraz dinlendirilip pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
...AFİYET OLSUN...

27 Şubat 2011 Pazar

Havuçlu Bisküvili Toplar



.
2 adet havuç
1 paket kare bisküvi
1 çay bardağı şeker
tereyağ
1 paket vanilya
hindistan cevizi
1 havuç dövülmüş fındık
.
Havuçlar rendelenip şeker ve tereyağ ile kavrulur. (şekerin erimesi ve havuçların yumşaması yeterli) Rondodan geçirilen bisküvü, vanilya ve fındık ilave edilerek yoğurulur. 15-20 dak. buzdolabında bekletilip ufak toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır. AFİYET OLSUN...

Şehriyeli Pilav ve Kremalı Et Kavurma

.
ŞEHRİYELİ PİLAV
1 su bardağı pirinç sıcak su ve tuz ile ıslatılıp 2-3 saat bekletilir
şehriye tereyağ ile kavrulur 1,5 su bardağı su veya et suyu ilave edilir kaynağığında pirinçler ilave edilir suyunu çekip göz göz olana kadar pişirilir.
.

.
KREMALI ET KAVURMA
Etler suyunu salıp çekince sıvıyağ tuz ve karabiber eklenerek kavrulur, krema ilave edilip 3-4 dak. kadar daha ateşte tutulur ve sonra afiyetle yenir.

24 Şubat 2011 Perşembe

Portakallı Kek


Malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 bardak sıvı yağ

2 su bardağı un

2 portakal

1 adet kabartma tozu

1 paket vanilya



Yapılışı:Yumurtalar şeker ile çırpılır

yağ ilave edilerek çırpılmaya devam edilir

yarım portakal suyu sıkılır

2 bardak un, kabartma tozu ve vanilya

ilave edilip karıştırılır, borcama alınıp pişirilir

Kek fırındayken 1 portakal kabuğu ve

1,5 portakalın suyu sıkılır 2 yk şeker

ilave edilerek bir kaç taşım kaynatılır

fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökülür

AFİYET OLSUN...






İlk Blog Ödülüm


AYYY NE KADAR MUTLU OLDUM BUGÜN
BLOĞUMU AÇTIM VE TÜLİNCİĞİMDEN BİR MESAJ
"ÖDÜLÜN BENDE ALIRMISIN"
BENİ BU ÖDÜLE LAYIK GÖRDÜĞÜ İÇİN ÖNCELİKLE
KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
BENDE BU ÖDÜLÜMÜ TÜM BLOG ARKADAŞLARIMLA
PAYLAŞMAK İSTİYORUM SİZLERLE OLMAYI
VE GÜZEL PAYLAŞIMLARDA BULUNMAYI ÇOK SEVİYORUM
KUCAK DOLUSU SEVGİLER

23 Şubat 2011 Çarşamba

Optimum sağlık için 25 adım



En sağlıklısı Türk mutfağı,
23 Subat 2011 09:02 Kronik hastalıklar konusunda tıp otoritesi olan ABD’li Dr. Duke Johnson, geleneksel Türk mutfağının hem şişmanlatmadığını hem de hastalıklardan koruduğunu söyledi.

.
ABD’nin California eyaletindeki Besin Sağlık Enstitüsü’nün direktörü Dr. Duke Johnson, bir vitamin ve destek ürünleri markasının davetlisi olarak geldiği Türkiye’de optimum sağlığa kavuşmak için atılması gereken 25 adımı anlattı. Tüm dünyayı etkisi altına alan obezitenin son yıllarda Türkiye’de de yaygın olarak görüldüğünün bilgisini veren Dr. Johnson, “Türkiye’de insanların yüzde 41’i kalp hastalıkları, yüzde 13’ü ise kanser nedeniyle hayatını kaybediyor” dedi.

Türkiye’de nüfusun yüzde 30’u obezite sorunuyla mücadele ettiğini söyleyen Johnson, “Türk mutfağı meyve ve sebze zengini olmasına rağmen, insanlar sokaklarda ki fast food’u tercih edince de bu hastalıklara yakalanma oranı artıyor” dedi. Kronik hastalıklar konusundaki araştırmalarıyla tıp otoriteleri arasında yer alan Dr. Johnson, “Hastalıkların kurbanı olmak zorunda değiliz. Doğru beslenir, düzenli egzersiz yapar, gerekli önlemleri alırsak kronik hastalıkları engelleyebiliriz” diye konuştu.

Optimum sağlık için 25 adım

1. Daha fazla meyve ve sebze yiyin.

2. Sigarayı bırakın ya da azaltın.

3. Daha fazla miktarda tam tahıl yiyin.

4. Depresyon ve stres konusunda yardım alın.

5. Bel kalça oranınızı ve vücut yağ oranınızı hesaplayın.

6. Ne kadar kaloriye ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Aşırı kilolu veya obezseniz kalori alımınızı 300 ile 500 kalori altına indirmelisiniz.

7. Kalori alımınızı hesaplayın

8. Güneş kremi kullanın.

9. Yediğinizi karbonhidratların düşük glisemik indeksli olmasına dikkat edin.

10. Temel besin takviyeleri alın.

11.Son moda alışkanlıklardan kurtulun. Yağ, protein ve karbonhidratların gram ve oran saplantısından vazgeçin.

12. İnancınızı yaşayın.

13. Yüksek fruktozlu mısır şurubundan kaçının. Tatlandırılmış meşrubatlar yerine yeşil çay, su, kahve, az yağlı organik süt için.

14. Yeterli düzeyde dinlenin.

15. Sadece kanola ve sızma zeytin yağı kullanın. Bütün diğer yağlardan ve özellikle kısmen hidrojenize yağlardan vazgeçin.

16. Organik gıda yiyin.

17. Alkol tüketiminizi sıfıra indirin.

18. Besin takviyeleri yoluyla ( doktorunuza danıştıktan sonra) beslenme rejiminize daha çok omega-3 katın.

19. Bulaşıcı hastalıklardan, hepatit B, hepatit C, HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan uzak durun.

20. Kolestrol, tansiyon, tiroit, kan şekeri gibi ölçümlerinizi yaptırın.

21. Fast food ve abur cubur dahil olmak üzere işlenmiş gıdaları azaltın.

22. Daha fazla hareket edin.

23. Kimyasal maddelere maruz kalmayın.

24. Koyu renkli etlerden, özellikle dana ve işlenmiş etlerden kaçının.

25. Genetik testlerinizi yaptırın. Genetik testler ticari olarak yaygın hale gelince kronik hastalıklarla ilgili kalıtımsal risklerinizi tespit etmek için doktorunuza danışın.


Netten Alıntıdır..

17 Şubat 2011 Perşembe

Bir Kahvaltı Sofrası ve Arnavut Böreği



Arnavut Böreğini bilmeyen yoktur ama ben yinede nasıl yaptığımı anlatayım. Un, tuz, su ile börek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde 20 küçük hamur yumağı yapıyoruz. Küçük pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açıp her katını sıvı yağ ile yağlıyor 10 tanesini üst üste koyuyoruz. Sonra fırın tepsimize göre elimizde çekiştirerek büyütüyor, hamuru tepsiye yayıyor iç malzemesini koyuyoruz (ben pırasalı kıymalı iç hazırladım) Diğer 10 taneye de aynı işlemi uygulayıp üzerine kapatıyoruz. Servis edeceğimiz şekilde tepside keserek fırına salıyoruz.




AFİYET OLSUN...

13 Şubat 2011 Pazar

Çikolata Kremalı Ispanaklı Pasta

Ispanaklı pastayı hep beyaz kremalı yapmıştım şimdiye kadar bugün yeşil ve çikolata kahvenin uyumu güzel olur deneyelim bakalım dedim ve sonuç ortada bence güzel oldu ya sizce ???



Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kadar haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanak yaprağı
.

Krema için
1 paket Dr Oetker çikolatalı puding
.
Bilmeyenler için kek pişirilip soğuyunca kekin kenarları 1 parmak kadar çıkartılır, ufalanıp krema üzerine serpilir.

iCook - Yapışmaz Tava ile sağlıklı yemekler


Ne zamandır düşünüyordum iCook yapışmaz tava almayı ilk denememde harika bir lezzetle karşılaştım. İlk önce tavayı kızdırıp tereyağ ile zeminini yağladım, tavuk etlerini ve sebzeleri dizdim 10 dakika orta ateşte tavukları ters yüz ettim sonra kısık ateşte 30-40 dakika kadar suyunu salıp çekene ve tavuklar kızarana kadar pişirdim tuzu ve baharatı servis yaparken ilave ettim çok güzel olmuştu, tavsiye edilir...


11 Şubat 2011 Cuma

Galeta unlu poğaça


Arkadaşlar annemin yapıp getirdiği poğaça ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
200 gr margarin
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
.
Şekil verip tepsiye diziliyor bir gece buzdolabında bekletiliyor
ertesi gün önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanıp pişiriliyor
AFİYET OLSUN...

10 Şubat 2011 Perşembe

Bunlarda benim sabunlarım

Sevgili arkadaşım Tülin'in yaptığı sabunlara hastayım, o kadar zevkli o kadar yaratıcı ki harika bir blogun sahibi kendisi http://tatesal.com ondan esinlendim ve aşağıda gördüğünüz sabunlar da benim eserim...






9 Şubat 2011 Çarşamba

Hafta sonu İstanbul'daydık

Arkadaşlar bu hafta izindeyim. Okul tatil çocuklarla birlikte daha fazla zaman geçirmek istedim. Haftasonu İstanbul'daydık gezdik eğlendik ve döndük, şimdi çocuklarla geziyor, oynuyor, birlikte vakit geçiriyorum.
.
.
.

Oğlumun kaydırak keyfi


.


Hava o kadar güzeldi ki hemen kendimizi attık

Maltepe Sahiline... Sağolsun görümcem ve eşi

bize çok güzel ev sahipliği yaptılar.

.

Kızım kardeşini bir an olsun yalnız bırakmadı

koruma içgüdüsü ile hep peşindeydi...

.