1-2 su bardağı nohut (miktar size bağlı)
1-2 saat sıcak suda ıslatılır daha sonra haşlanır
Haşlanan nohutlar
1 gece 1/2 çay bardağı zeytinyağ
1/2 limon suyu ve tuz ile harmanlanıp bir gece bekletilir
Ertesi gün içine yeşil sivri biber, turşu yağ biberi
(kırmızı biber), kornişon turşu, bolca maydanoz
ve taze soğan doğranıp karıştırılır
servise hazırdır
AFİYET OLSUN
Hic denemedim de yemedim de, eminim cok güzel oluyordur bunu mutlaka yapmak gerek Neslim...Ellerine saglik...
YanıtlaSilÇok güzel oluyor cidden Hatçem seveceğine eminim. Çok teşekkürler
Silellerine sağlık ,güzel görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkürler Nuraycım
SilBen nohut haşlandığı zaman öyle ağzıma çerez gibi atarım çok hoşuma gider bu salata şeklide hoşuma gitti canım yapaçağım yakında eline sağlık
YanıtlaSilcanım salatası çok güzel oluyor cidden. Öğrendiğimden beri bende sık sık yapıyorum.
Sil