Malzemeler
3 adet yufka
tereyağ
süt
üzeri için
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam
İç Malzeme
4 tane patlıcan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
Öncelikle soğan ile biberi kavuruyor, içine küp küp doğranmış domatesleri, patlıcanları ve 1 tatlı kaşığı salça, tuz, kuru nane ve kekik ilave ederek iç malzememizi hazırlıyoruz. Daha sonra 3 yufkayı dörde bölüp sütün içine eriterek ilave ettiğimiz tereyağ ile ıslatıyoruz. İç malzemesini koyup şekil veriyoruz. Yufkaları ıslattığımız karışımdan bir miktar ayırarak içine yumurta sarısı ilave edip böreklerin üzerine sürüyoruz. Bolca susam ve çörek otu serperek fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
patlıcanın he türlüsünü severein ama evde benden ayrı 3 kişi daha onlarıda düşünmem gerektiği için yapamıyorum
YanıtlaSilİnanırmısın hiç patlıcan yemeyen bir arkadaşım yerken içinde patlıcan olduğunu hiç anlamadım, normalde patlıcan yemiyorum dedi. Dene istersen biz çok sevdik.
SilÇok güzel oluyor bayılıyorum bu lezzete ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, tüm güzel yorumlarınızı ileticem arkadaşıma
Silbu börekler fırında misler gibi pişerken çay da demlenir yanında neslitomla muhabbetin keyfinede doyum olmaz ah ah :( ellerine sağlıkkkkkkkkkk
YanıtlaSilGel diyorum gelmiyorsun şekerim. Bekliyorum bak
Sil