Yer Elmasını pek çok kişi bilmez
ama biz kış aylarında çok sever ve sık tüketiriz
pazardan kendim seçer, kolay soyulabilecekleri alırım
Malzemeler
1/2 kg yer elması
1-2 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 portakal suyu
Dereotu
Zeytinyağ ve su
Yapılışı: Soğan zeytinyağında hafifçe öldürülür. Kabukları soyulan elmalar küçük parçalara bölünerek ilave edilir. 1 portakalın suyu ve pişmesine yetecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. (çabuk pişiyor suyu ona göre ayarlayın) Ilınınca üzerine dereotu doğranır.
Yer Elmasının Faydaları
* Yer elması şeker hastaları için faydalıdır.
* Çok besleyici bir sebzedir, vücut direncini artırır.
* Kabızlığa iyi gelir. Hatta müshil etkisi vardır.
* İçeriğindeki besin değerleri ile kansızlığa fayda sağlar.
* Cildi güzelleştirir.
* Cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.
* Cinsel gücü arttırır.
* Basur hemeroid hastalığında faydalıdır.
* Yer elmasının idrar söktürücü özelliği vardır.
* Böbreklerin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
* Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
* Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarında faydalıdır.
* Yer elması anne sütünü arttırır.
* Zayıflamak için diyet yapanların tercih edebileceği yer elması doyurucu ve kalorisi düşüktür.
* Çok besleyici bir sebzedir, vücut direncini artırır.
* Kabızlığa iyi gelir. Hatta müshil etkisi vardır.
* İçeriğindeki besin değerleri ile kansızlığa fayda sağlar.
* Cildi güzelleştirir.
* Cildin daha parlak ve güzel görünmesini sağlar.
* Cinsel gücü arttırır.
* Basur hemeroid hastalığında faydalıdır.
* Yer elmasının idrar söktürücü özelliği vardır.
* Böbreklerin ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar.
* Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
* Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarında faydalıdır.
* Yer elması anne sütünü arttırır.
* Zayıflamak için diyet yapanların tercih edebileceği yer elması doyurucu ve kalorisi düşüktür.
Faydaları ve en alttaki fotoğraf netten alıntıdır.
Hiç yapmadığım biz lezzet daha nefis ve sağlıklı bir yemek olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım
SilCanım önceki tariflerin gibi çok güzel görünüyor.En kısa zamanda deniyeceğim.Ellerine sağlık.....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seldacım
Silelinize sağlık çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilbende yeni bloguma beklerim;
http://buseilehayat.blogspot.com
çok teşekkür ederim
SilMerhaba güzel arkadaşım.. Yer elması daima liste başımdır fakat bana gaz spazmı yaşatıyor. Harika bir tarif olmuş. Blogunu keyifle takipteyim. Umutla. Sevgiyle..
YanıtlaSilÖncelikle çok teşekkür ederim. Haklısın bende fark ettim gaz yaptığını, yalnız şöyle bir şey duydum yemeğe katılan kimyon bu problemi ortadan kaldırıyormuş. Bir sonraki sefere az bişey ilave edicem umarım lezzetini değiştirmez. :) Sevgiler
Sil