7 Ekim 2015 Çarşamba

Ağaç Kostümümüz

Sizlerle paylaşmak için ayırdığım fotoğraflar hazır elime geçmişken hemen yayınlayayım dedim. Melih bu yıl 2 . sınıf öğrencisi, geçen yılın sonunda okuma bayramında görev aldığı oyunlardan birinde ağaç rolündeydi. Ağaç kostümlerini incelediğimde oğlumun bu kostümler içinde sıcaktan çok sıkılıp bunalacağını düşünerek kendim yapmaya karar verdim.

 

İlk işim hemen çarşıya çıkıp pelerin yapacağım bir kumaş ve keçe almak oldu. Daha sonra internetten bulduğum yaprak kalıpları çok işime yaradı. Önce yeşil kumaştan olmasını istediğim büyüklükte bir kare kestim. Sonra annem kumaşın kenarlarına atmasın diye makine çekti. Sonrada üçgen olarak katlayarak tam ortadan başının geçeceği kadar yer açarak kıvırıp lastik geçirdik. Böylece giyip çıkarması çok kolay oldu. Keçeden yaprakları da kesip kumaşa monte edince ağaç neredeyse tamamlandı. Başlık içinde yeşil bir bant alarak yine keçeden yapraklarla süsledim ve kostümümüz hazır oldu. 


Gösterileri çok güzel oldu. Hepsi birbirinden güzeldi 
Ellerinden geleni fazlası ile yaparak
bizlere duygu dolu anlar yaşattılar


Bu günün hazırlanmasında başta öğretmenimiz
 Fatma Ferah olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler

2 yorum:

  1. Eeee anne hamarat becerikli olunca çocuk yaşar hayatını :) ben becerikli değilim ama çok şükür oğlumun nesli teyzesi var .. Ellerine ve emeğine sağlık çok hoş bir kostüm olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım
    Elbette Kağanikom istesin Nesli Teyzesi elinden geleni yapar

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.