5 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Tart

Uzun bir zamandan sonra ilk tart denemem
Önce iç harcını hazırlıyoruz
4-5 adet elmayı yarım su bardağı şeker ve 
1 çay kaşığı tarçın ile pişiriyoruz


Tart hamuru için
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 fincan sıvıyağ
125 gr tereyağ yada margarin
(Oda sıcaklığında olacak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un



Tüm malzemeler kurabiye hamuru kıvamında 
oluncaya kadar yoğurulur bir miktar ayrılarak
tart kabı yada yuvarlak bir borcama yayılır
Üzerine hazırlanan elmalı harç dökülür
Ayrılan hamur ile uzun şeritler
yapılarak şekil verilir

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.