11 Mayıs 2009 Pazartesi

Ayak sağlığı için doğru ayakkabı seçimi

Ayak sağlığı için doğru ayakkabı seçimi çok önemli. Kadınlar için burnu yuvarlak ve topuk yüksekliği 5 santimi geçmeyen rahat modeller öneriliyor... Mutlaka topuk diyorsanız; dolgu topukları tercih edin, daha az zarar verir. Topuklu ya da topuksuz ayakkabılarda burun dar olmamalı, ayağa müthiş zarar verir. Ayakkabının önü ile topuğu arasında 2.5 santimlik yükseklik olmalı deniliyor.
Uzmanlar ayak sağlığı açısından şu tavsiyelerde bulunuyorlar :
-Ayakkabıyı severek alsanız bile, en az iki saat ayakta kalıp yürüdükten sonra sizi rahatsız ediyorsa gözden çıkarın, kullanmayın.
-Doğru seçim yapabilmek için, ayakkabınızı dingin olduğunuz sabah saatlerinde değil, ayaklarınızın yorgun sayılacağı öğle sonrası zamanlarda satın alın.
-Satın alırken ayakkabının bir tekini giymeyi yeterli saymayın. İkisini de giyin.
-Çok beğendiğiniz ama biraz sıkan pabuçlar için, satıcılar "zamanla açılır" gibi sözlerle sizi iknaya çalışırlar. Bunlara kulak asmayın. Sonraki muhtemel rahatlığa değil, satın alırken farkına varabileceğiniz rahatlığa bakın.
- Dar ayakkabı kullandıkça açılmaz, olsa olsa formu bozulur.
-Ayak sağlığınız bozulmadan, en küçük bir rahatsızlık halinde hekime başvurup doğru çözümler uygulayın. Geç kalmak ciddi sorunlara yol açabilir.
- Pahalı pabuç sizi rahat ettirebilir. Ama her pahalı ve hele hele gösterişli pabuç, rahat olmaz.
-Zamanla ayak numaranız büyüyebilir, bunu görmezden gelip gençlik yıllarındaki gibi küçük numaralar kullanmakta ısrarcı olmayın, rahat olanı alın...

1 yorum:

  1. nekadar doğru bilgiler. biz bayanlar çoğunlukla görüntüye taktığımız için sonrada başımıza gelecek rahatsızlıkları düşünmeden alırız ayakkabıları.Ben yaşadığım için akıllandım şimdi rahat ve kullanışlı ayakkabılar tercihim hele bide anne olunca kucakta bebekle :)) istanbulun engebeli yollarına uyygun secimler yapıyom.

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.