23 Mayıs 2009 Cumartesi

Ev Yapımı Mayonez ile Rus Salatası


Arkadaşlar evde mayonez yapmaya kalkanlar bilir bir çok tarifi tutturması zor iştir. İncecik yağ akıtacaksın, aynı yöne çırpıcaksın bir çok teferruat. Bugün ben size çok pratik bir mayonez tarifi vereceğim. Bu tarif hem güzel hem bereketli . Memnun kalacağınıza eminim.
.
Malzemeler:
5 kahve fincanı su
1 fincan nişasta
2 yumurta sarısı
1,5 bardak zeytin yağı
1 limon suyu
1 tutam tuz
.
Yapılışı: Su ve nişastayı muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Soğuyunca yumurta sarılarını ilave edip çırpıyoruz. Sonra yağı yarımşar bardak olarak aralıklı ilave ediyoruz. Son olarak limon suyu ve tuz ekleyip çırpıyoruz ve mayonezimiz hazır. Afiyet Olsun . . .
Artık rus salatası yapmak çok kolay ister hazır garnitür ve salatalık turşusu ilave ederek ister evden hazırlayarak mayonezle karıştırıp servise sunuyoruz.

4 yorum:

  1. O papağanlı blog da linkinizi gördüm. Blogunuzu beğendim ve tanıtımı için maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, n'apim elimden bu kadar geliyor.

    Başta enişte olmak üzere, aile meclisine selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Yapımı çok farklı olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler :)Melis ve Melih de pek şekerler maşaallah.öpüyorum ikisini:)

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  4. ben çok pratik hatunumdur deyip hazıra kaçanlardanım malasef :)) ama kankim pratik bir tarif vermiş boş br zamanımde deneme isterim :)) güzel olursa paylaşırım kötü olursa suçu kankime atar sıyrılırım ne akıllıyım ama :)

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.