9 Haziran 2009 Salı

Ayak Bakımı

Bütün kış botlar içinde kapalı ve havasız kalan ayaklar, sonunda gün yüzüne çıkıyor. Kışın ayak bakımını ihmal etseniz de yazın açık sandaletler buna izin vermiyor. İşte yaz aylarında bakımlı ayaklara sahip olmak için yapmanız gerekenler…

Suda bekletin: Ayakların yumuşaması için 10-15 dakika arası suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha yumuşak olması için suyun içine bir fincan bal ve 1/4 fincan zeytinyağı koyabilirsiniz. Topuklarınızın yumuşamasına yardımcı olacaktır.

Peeling yapın: Özellikle yazın ayak altları kurur ve çatlar. Bu sorunu iki haftada bir peeling yaparak giderebilirsiniz. Ponza taşı ya da kozmetik markalarının peeling ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle içinde şeker ya da deniz tuzu olan peeling ürünleri daha etkili sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Çatlamış topukları onarın: Birçok kozmetik markasının çatlak topuklar için kremleri var. Nemlendirici özelliğe sahip bu kremleri kullanarak topuklardaki sorunları giderebilirsiniz. Çatlamış topuklar sağlık problemlerini de işaret edebilir. Eğer sorun geçmiyorsa, bir dermatologa görünmenizde yarar var.

Tırnak mantarını tedavi edin: Tırnak mantarı genelde tırnağın alt kısmında beyaz ya da sarı bir leke olarak boy gösterir. Sonucunda ise tırnakta sararma, renk kaybı, incelme ve kırılmalar meydana gelir. Mantardan kurtulmak için bir uzmana görünmek gerek.

Nemlendirmeyi ihmal etmeyin: Gün içerisinde ayaklarınıza nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. En iyi sonucu almak için gece yatmadan önce nemlendirici sürüp üzerine bir şey sarabilirsiniz. Sabah kalktığınızda ayaklarınız yumuşacık olacaktır.

Evde pedikür zamanı:

Güzellik salonuna gitmek için vakti olmayanlar pedikürünü kendi de yapabilir.

-Ayaklarınızı 10 dakika ılık suda bekletin.

-Tırnaklarınızı kesin ve törpüleyin.

-Eski ojeyi çıkarın.

-Ayağınıza peeling uygulayın.

-Tırnak etlerinize nemlendirici krem sürün.

-Oje sürün.
.
Netten alıntıdır.

3 yorum:

  1. Okurken ayaklarımda bir ferahlama hissettim sanki,paylaşımın için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  2. eveettttt...artık yaz geldi ayaklar ortaya çıkacakkk
    her bayanın yapması gereken şeyler bunlar tabi
    akşam ayaklarımı suya koyduktan sonra ponza taşıyla peeling uygularım sonra da vazelin sürer üzerinede ince bir çorap giyer yatarım
    sabah kalktığımda ayaklarım pamuk gibi olur
    paylaşımın için teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Harika bilgiler canım teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.