28 Haziran 2009 Pazar

Meyvalar ve Faydaları


ÇİLEK: Strese iyi geliyor, sakinleştiriyor. Sigara dumanının etkilerini azaltıyor. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması öneriliyor. Çocuk felci ve ağızderi yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi bulunuyor. Cilde canlılık kazandırıyor.
.
KARPUZ: Böbreği temizliyor, astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenmeye iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çekirdeklerindeki Cucurbocitrin maddesi kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor.
.
KAVUN:Kanı temizliyor ve antioksidan özelliği bulunuyor. Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor, bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor.

ŞEFTALİ:Kalp rahatsızlıklarına karşı koruyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor ve hazmı kolaylaştırıyor.

KAYISI:Kan yapıcı ve kansızlığa iyi geliyor. Cilt ve saç için olumlu etkileri bulunuyor. Akciğer kanseri, kalp hastalıkları ve kataraktın önlenmesinde yardımcı oluyor. Sindirimi kolaylaştırıyor.

KİVİ:Başlı başına bir C vitamini deposudur. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası bulunuyor. Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı koruyor.

VİŞNE:Şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Ateşi düşürüyor. Susuzluğu önlüyor.

ARMUT:Kalp, damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor. Yüksek tansiyona ve böbreklere faydalı. Kansızlığa, kabızlığa iyi geliyor.

ÜZÜM:Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor. Karaciğeri temizliyor.

5 yorum:

  1. Ne kadar faydalı bilgiler bunlar aslında insan bakarsa doğada herşeyin bir doğal karşılığı var tabii organik olması karşılığı

    YanıtlaSil
  2. haklısın canım topraklarımızın kalitesi öyle düştü ki malesef yediğimiz her şeyi sorgular olduk, bu yüzden içeriğinden emin olduğumuz beslenme destek ürünleri kullanıyoruz bir süredir
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bilgiler..
    Paylaşım için yüreğine sağlık canım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. KANKİM PAYLAŞIM İÇİN SAOL. HAKLISIN KANKİM MEYVELERİN BİLE TADI KALMADI TARIM ÜLKESİYİZ GÜYA :(( BUNDAN SONRASINA YORUM YOK

    YanıtlaSil
  5. paylaşmak güzeldir hele faydalı şeyleri paylaşmak çok daha güzelll

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.