18 Nisan 2011 Pazartesi

Dağıstan Pilavı

Ne zamandır paylaşmak istiyordum bu pilavı sizlerle

bu lezzetle evlendiğimde tanıştım ve çok sevdim

Kayınvalidem özellikle Ramazan ayında

iftar davetlerinde yapar bu pilavı

kendisi Dağıstan kökenlidir, oraya özgü bir pilav

geçen gelişinde yapmış getirmiş sağolsun

hemen fotoğrafını çekip tarifi eklemek istedim



Arzu ettiğiniz kadar pirinç tuzlu suda haşlanır. Püf noktası burası ne diri kalacak nede lapa olacak şekilde haşlanacak. Diğer tarafta kestane haşlanır küçük parçalara kesilir çokta küçük olmayacak ama dörde bölünür desek doğru olur aslında, kuru üzüm suda bekletilip şişmesi sağlanır, kuşbaşı et haşlanır, tereyağ ile biraz kavrulur (kıymalıda yapılabilir bizimki bu sefer kıymalıydı) , haşlanmış pirince karıştırılır tepsiye alınırken ara ara kızdırılmış tereyağ ilave edebilirsiniz yağ oranı size kalmış... tarifimiz bu kadar, damak tadıma uyar bende deneyeyim derseniz buyrun deneyin benim damak tadıma uydu çok severek yiyorum. Teşekkürler Annecim

10 yorum:

  1. eminim çok lezzetli bir pilavdır.kayınvalidenin ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Eskiden çokk eskiden diye bir şarkı vardı yaaa bende eskiden kızlarım evlenmeden çok yapardım bu pilavışimdilerde pek dikkat eder olduk yediklerimize afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Eylemcim denemeni öneririm canım hem değişik, hem lezzetli :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Mevdoşum arada kaçamaklar olur canım di mi ama :)

    YanıtlaSil
  5. anneciğinin ellerine sağlık güzel görünüyor denemek lazım..paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Birşey değil canım güzel şeyleri paylaşmak gerek değil mi :)

    YanıtlaSil
  7. Hımmm, görüntüsü zaten tadını yansıtıyor.Ellerinze sağlık.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  8. kayınvalidenin ellerine sağlık görüntüsü enfes tadını düşünemiyorum

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.