11 Haziran 2011 Cumartesi

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA



1 yumurta (sarısı üzerine)

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 kibrit kutusu kadar peynir

Dereotu (istenilen miktarda)

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


Peynir ufalanır, dereotu ince ince doğranır, tüm malzemeler ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir üzerine yumurta sarısı sürülertek pişirilir. AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. çayların vazgeçilmezi poğaca neli olursa olsun yeterki pişsin o mis kokusu sarsın evi .. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım mis gibi peynir ve dereotu kokusu sarıyor evi poğçalar pişerken, denemelisin.

    YanıtlaSil
  3. Bu poğaçayı bir gün deneyeceğim.her ne kadar dereotu karşıtları ile dolu olsada ev..:)ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim. Kızımda dereotu sevmez ama bu poğçaya bayılıyor.

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.