12 Haziran 2011 Pazar

KADINBUDU KÖFTE



500 gr yağsız koyun veya dana kıyması

Yarım su bardağı pirinç

3 adet yumurta

1 adet soğan

1/2 demet maydanoz

Tuz

Karabiber

Un


HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan rendelenir ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak kavrulur. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.İçine pirinç, 1 yumurta ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilir. Tuzu, biberi ve kalan çiğ kıymada konulduktan sonra yoğurulur. Şekil verilerek önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. AFİYET OLSUN.

8 yorum:

  1. Güzel bir tabak olmuş ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler benden e sizlere sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. ben o tabağı alayım valla enfes görünüyor tostla geçirdim bugünü zaten midem bayram etsin ellerine sağlık neslim.

    YanıtlaSil
  5. Mmmm bak bu da harika olmus canim, ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Hacercim
    dikkat et kendine tostla geçer mi koca gün

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler Haticem :-*

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.