500 gr yağsız koyun veya dana kıyması
Yarım su bardağı pirinç
3 adet yumurta
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Un
HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür. Soğan rendelenir ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak kavrulur. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.İçine pirinç, 1 yumurta ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilir. Tuzu, biberi ve kalan çiğ kıymada konulduktan sonra yoğurulur. Şekil verilerek önce una sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. AFİYET OLSUN.
Güzel bir tabak olmuş ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler....
YanıtlaSilçok teşekkürler benden e sizlere sevgiler canım
YanıtlaSilben o tabağı alayım valla enfes görünüyor tostla geçirdim bugünü zaten midem bayram etsin ellerine sağlık neslim.
YanıtlaSilMmmm bak bu da harika olmus canim, ellerine saglik....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hacercim
YanıtlaSildikkat et kendine tostla geçer mi koca gün
teşekkürler Haticem :-*
YanıtlaSil