11 Eylül 2012 Salı

Fırında Biber Turşusu

Arkadaşlar bu turşuyu yapmanın tam zamanı
bu biberleri gördüğünüz yerden alın derim.
Bu turşuyu geçen yıl yaz sonu öğrenmiş, çok fazla
bulamadığımdan iki kavanoz yapabilmiştim.


Önce güzelce yıkayıp, içini temizliyoruz. Sonra
tuzu, yağı, sirkeyi, şekeri, tuzu, sarımsağı hazırlayıp 


Biberlerimizi fırın tepsisine diziyoruz.


İçlerine:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
ilave ederek fırında biberler
yumuşayana kadar pişiriyoruz.


Bir kaşık yardımıyla sıcakken kavanozlara alıp
sıkıca kapaklarını kapatıyoruz.


Turşumuz hazırrrr, afiyet olsun efenim

17 yorum:

  1. NASIL GÜZEL BİBERLER BUNLAR..hİÇ GÖRMEDİM BİZİM BURALARDA..pAZARA BİR DAHA BAKAYIM BAKALIM BULURUZ BELKİ..ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, vardır mutlaka dikkat etmemişsinizdir alışkanlık yada ihtiyaç olmayınca,
    ama mutlaka deneyin çoz lezzetli bir turşu oluyor.

    YanıtlaSil
  3. bu biberleri ilk kez görüyorum, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim canım, bende bu turşuyu öğrenmeden önce hiç almazdım

    YanıtlaSil
  5. Çok değişik biberler fırında turşuyuda ilk defa duyuyorum blog dünyasını bu yüzden çok seviyorum ne kadar güzel bilgiler öğreniyorum..
    15 sene önce bir buçuk iki sene kadar yaptık Amway işini daha sonra bıraktık benden çok eşim ilgileniyordu benim hamilelik zamanımdı...Liderimizi hatırlamıyorum Neslicim biz daha çok sponsorumuzla görüşüyorduk.... Üye yapmakta zorlanmıştık şimdi nasıl bilemiyorum o zamanlar ürünleri kaliteli ama pahalı gelmişti çevremize..
    Amway ve bu gibi işlerde çevre çok önemli ürün satabilmek ve üye yapmak için birde zaman olmalı...
    Bol kazançlar dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ben çok severim bu turşuyu, hafta sonu yapacağım inşallah.Kamber biber deriz biz bu biberlere, gerçekten çok lezzetli oluyor.Turşu dışında biraz zeytinyağıyla orta ateşte kavrulduğunda da çok lezzetli oluyor.Tavsiye ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ne kadar kolay ve pratik afiyetke yiyin canım,
    kavaoz sıvı ile yeteri kadar doluyor mu?
    yetmezse ekliycekmiyiz?

    YanıtlaSil
  8. Hanifecim bende blog dünyasını bu yüzden seviyorum. Benzer düşünce yapısına sahip kişiler bir arada, bakış açısı çok önemli anlaşmak, paylaşmak için.Gelelim turşumuza bende ilk duyduğumda fırında turşu mu olmuştum ama lezzetinede bayıldım. Dene derim bende tavsiyesi.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Gizemli Tatlar; kamber biberi demek bu biberler bende hiç bilmiyordum adını. Verdiğin tarifide deneyeceğim sarımsaklı yoğurtlada güzel olur sanki

    YanıtlaSil
  10. mavii; canım ayrıca bir sıvıya gerek kalmıyor kavanoz içine biberleri üst üste kaşık yardımıyla, hafifte bastırarak dolduruyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık afiyetle yiyin inşallah turşuları.Biberler çok güzel görünüyor benim bulunduğum yerde bu biberlerden yok acaba kapya biberlerle yapsam nasıl olur.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim. Bilmiyorum ki arkadaşım denemek gerek

    YanıtlaSil
  13. Fırında turşu ilk kez duydum.Ama lezzetli olduğu görüntüsünden belli oluyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Afiyetle güle güle yemeniz dileklerimle sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  15. Bir zamanlar bunu ne çok yapardım, aklıma getirdiniz.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Ben anlayamadım ya bunlar dolmalık biber mi? Turşu olayınız süper olmuş. Ama bu biberler bizim buralarda yok galiba. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. dolmalık biber kadar ince değil bu biberler daha etliler ama dolması da güzel olur sanki. Dikkatlice bak bakalım pazarda belki vardır canım

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.