En sonunda bende yaptımmmm
görünce imrendiğim bu böreği bugün
ilk kez arkadaşlarıma yaptım
İç malzemesi olarak peynir tercih ettim
misafirlerimden tam puan aldı
bir sonrakini kıymalı olarak yapmayı düşünüyorum
Yapılışı çok pratik ben bunu artık hep yaparım
1-Yufka dörde bölünür.
2-Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ karışımı ile yağlanır.
3-Sivri kenarı alta gelecek şekilde aşağıdan yukarıya
kadar pile yaparak toplanır.
4-Üst iki kenar aşağıda birleştirilir.
5-İç malzemesi konarak yukarı doğru rulo yapılır.
6-Ters çevrilerek tepsiye dizilir.
7-Üzerine kalan karışım sürülüp pişirilir.
Dostçakalın, sevgiler
Ben de çok severim, ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
SilAnlamadim yapilisini ama guzel gorunuyor elinize saglik:-)
YanıtlaSilYapım aşamalarını fotoğraflasam iyi olacaktı, teşekkür ederim canım
Silsarma tekniği güzelleştirmiş malzemeler hep bildiğimiz malzeme ama o görüntü muhteşem olmuş , çokta leziz görünüyor ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilsağol canımmm
Silellerine sağlık canım,afiyet olsun
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Nuraycım
Silİade-i ziyarete geldim :) ve harika şeylerle karşılaştım, çok keyifli bir blogunuz var, şu an çok zamanım yok ama takipteyim, daha detaylı inceliycem, sevgiyle mutlu kalın:)
YanıtlaSilHoşgeldiniz, her zaman beklerim. Ne güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim.
Sililk defa gördüm.
YanıtlaSilnot aldım.
denerim kii.
:)
:) umarım beğenirsin canım
YanıtlaSilArtık benim de yapmam lazım, her seferinde hep imreniyorum.Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Ihlamurcum bende uzun süre imrenerek baktım ama yapıncada niye bu kadar beklemişim ki dedim. Gerçekten çok kolay ve çok zamanını almıyor.
Silben de denemek istiyorum ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık görüntü çok güzel...
Çok teşekkür ederim. Deneyin mutlaka biz çok beğendik.
Sil