1 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyeğ
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı arpa şehriye
Yapılışı: Soğan tereyağ ile kavrulur, biber, domates ve tuz ilave edilir birazda öyle kavrulur. Daha sonra şehriye ilave edilip 1,5 su bardağı ılık su konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
ben bu pilavı çok beğeniyordum da :) dün akşam yapayım dedim suyunu çok koymuşum çorba gibi oldu şehriye pirinç bulgur gibi değilmiş çekmedi yani çekmesi zaman aldı.
YanıtlaSilbugün çorba yapıcam geri :(
Canım suyunu göz kararı da yapsam üzerini 1,5 parmak kadar geçecek şekilde koyuyorum gayet güzel oluyor.
SilŞehriye pilavını bu şekilde hiç denememiştim canım harika olmuş...ben iki renkli yapıyorum...1 pkt şehriyenin yarısını kavurup yarısını kavurmadan pişiriyorum....senin yaptığın şekilde hemen deneyeceğim...
YanıtlaSilcanım daha çok öyle yapıyorum ama bu sefer bulgur pilavı gibi denemek istedim çok güzel oldu, çok teşekkürler
SilÇok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık ttalım .. bide böyle tane tane lapa olmayan bir şehriye pilavı yapmak :) ben yapsam lapa olurdu kesin
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım, dene sende bu tarifi beğeneceğini düşünüyorum.
Sil