25 Haziran 2013 Salı

Sebzeli Şehriye Pilavı

 
1 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyeğ
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı arpa şehriye
 
 
Yapılışı: Soğan tereyağ ile kavrulur, biber, domates ve tuz ilave edilir birazda öyle kavrulur. Daha sonra şehriye ilave edilip 1,5 su bardağı ılık su konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
 

6 yorum:

  1. ben bu pilavı çok beğeniyordum da :) dün akşam yapayım dedim suyunu çok koymuşum çorba gibi oldu şehriye pirinç bulgur gibi değilmiş çekmedi yani çekmesi zaman aldı.
    bugün çorba yapıcam geri :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım suyunu göz kararı da yapsam üzerini 1,5 parmak kadar geçecek şekilde koyuyorum gayet güzel oluyor.

      Sil
  2. Şehriye pilavını bu şekilde hiç denememiştim canım harika olmuş...ben iki renkli yapıyorum...1 pkt şehriyenin yarısını kavurup yarısını kavurmadan pişiriyorum....senin yaptığın şekilde hemen deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım daha çok öyle yapıyorum ama bu sefer bulgur pilavı gibi denemek istedim çok güzel oldu, çok teşekkürler

      Sil
  3. Çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık ttalım .. bide böyle tane tane lapa olmayan bir şehriye pilavı yapmak :) ben yapsam lapa olurdu kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, dene sende bu tarifi beğeneceğini düşünüyorum.

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.