Eşim Ezogelin Çorbayı çok sever. Alışverişe gittiğinde hazır paket çorbalardan alıp gelirdi. İçinde bir çok şey olduğu için banada sanki yapılışı meşakkatliymiş gibi gelirdi. Oysa o kadar kolaymış ki hemde çok bereketli. Kalabalık sofralar için bu ölçüler ideal ama bizim gibi 4 kişilik bir aile iseniz. Ertesi güne kaldığında koyulaşıp tekrar su ilave edeceğinizi düşünerek yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim.
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı çaşığı pul biber
1 adet soğan
Arzuya göre tuz
sıvıyağ
Yapılışı: Mercimek, bulgur ve pirinci yumuşayana kadar birlikte haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanı kavuruyoruz. Ununu ilave edip unlada kavuruyoruz. Salça ve baharatları ilave ediyoruz. Su ile kıvamını açıyor ve haşladığımız malzemeler ile tel şehriyeyi ekliyoruz. Suyunu ve tuzunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Oktay Ustanın tarifi
Olsada İçsek :) Hayırlı Ramazanlar ...
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar canım
Silbayılırım ezo gelin çorbaya. banada çok meşakkatli gibi gelirdi ama değilmiş ve çok bereketliymiş. yapınca anlamıştım:))
YanıtlaSileline sağlık canım.
sevgiler
Teşekkür ederim Nagihancım :)
SilBen bazen bulgur yerine irmik katıyorum. Bir de kimyon katmayı deneyin, fena olmuyor. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilSizinkide değişikmiş çok teşekkürler :)
SilEllerine sağlık neslim ben kasemi aldım soğumadan içeyim :)
YanıtlaSil:) teşekkür ederim cadum
Silcanım ben ezogeline şehriye katldığı hiç duymamıştım birde iftara şehriyelisini deneyeyim ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, tarifi aynen uyguladım Aynurcum biz beğendik, umarım sizlerde beğenirsiniz
Silooo çok güzel afiyet olsun!
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
SilEllerine saglik Neslim, bayilirim ezogeline...Eminim senin ellerinden de süper olmustur.....Afiyet olsun...
YanıtlaSilEzogelini sevmeyen yok gibi canım herkese hitap eden bir çorba sanki. Çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil