Ramazanın ayında en sevdiğim lezzetlerden biride
Ramazan Pidesidir. İster yumurtalı, ister sade
her akşam sofralarımızda yer alır
Yenecek kadar alırız ama kalan olursa da
ya sahurda ısıtır yeriz, yada bu şekilde değerlendiririz
Gelelim yapılışına;
Önce pideleri gördüğünüz büyüklükte doğrayıp fırında kızarttım
Ufak bir tencerede 2 su bardağı kadar etsuyu kaynattım
Büyük boy fırın tepsine yerleştirdiğim pideler kızarınca
(dikkat fırında iyice kurutmayın, hafif kızaracak)
Üzerine hafif hafif etsuyunu gezdirdim
Tekrar fırına attım suyunu tamamen çektirdim
Aldığım inegöl köftelerini üç dört parçaya bölerek
elimde yuvarladıktan sonra teflon tavada yağsız olarak
arkalı önlü pişirip pidelerin üzerine yerleştirdim
Salçalı sosunu, yoğurdunu ve tereyağını dökerek, teflonda
pişirdiğim domates ve biberlerlede süsleyerek servis yaptım
Sevgiler, dostçalın efendim
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Benimde misafirlerimden kalan pidelerim var bu şekilde değerlendirebilirim
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkür ederim canım. Sevgiler
SilVaaaaay nefis bir tarif. Denemeli. Ellerine sağlık.
SilSevgiler.
teşekkür ederim canım, sevgiler
SilCanım bizim evde çok sık yapılır ellerine sağlık.Bereketli iftarlar,sevgiler....
YanıtlaSilTeşekkürler Deryacım, israf yok değil mi bir şekilde değerlendirmek gerek artanı kalanı, sevgiler canım
Silohhh enfes olmuştur eminim,elerine sağlık canım,afiyet olsun ....
YanıtlaSilTeşekkürler Tülincim, öpüyorum sevgiler
Silharika canım ya ellerine saglık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hülyacım
SilKalan pideler için lezzetli bir değerlendirme olmuş. ellerinize sağlık. bana da beklerim :)) www.tarifname.net
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Elbette gelirim.
Silellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
Silpideleri değerlendirmek adına iyi fikir :) valla eline sağlık tatlım
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
Sil