13 Eylül 2013 Cuma

Çiğ Börek

 
 
Akşam iş çıkışı eve giderken aklıma düştü çiğ börek
 
Hiç gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar
 
1 saat içinde hamur yoğruldu, açıldı ve kızartıldı
 
ve dee afiyetle yendi
 
Nasıl yaptığıma gelince
 
Göz kararı un ile su, tuz ve birkaç damla sirke buluştu
 
Ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğruldu
 
20 adet küçük birer mandalina kadar bezeler yapıldı
 
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıldı
 
Kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile hazırlanan iç koyuldu
 
Kızgın yağda arkalı önlü kızartıldı
 
Sevgiler, dostçakalınnn
 

15 yorum:

  1. Mayasız ve kabartma tozu olmadan mı hamur? e güzel, :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maya yok, kabartma tozu yok, e ne duruyorsun mutfağa koş ;) çok teşekkürler

      Sil
  2. Of of diyorum başka da bir şey demiyorum..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım ama hiç denemedim. Nedense gözümde büyüyor hep. Belki bir gün....Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç büyümesin canım bir kere dene gerisi gelir emin ol, çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  4. buda yenmez mi canım eline sağlık yanlıs içini hazırlarken kıymanın hafif su ilave etmek gerekir diye duyarım ustalardan,ustalarda tatarlar oluyor çok güzel yaparlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, aynen öyle canım kıymanın kıvamı çok yoğun ise hafif sulandırmak gerekiyor. Öyle topak topak iyi olmuyor içinde.

      Sil
  5. Senin ellerinden hersey daha bir leziz oluyor. Zevkli ve becerikli arkadaşım..Ellerine sağlık ben tabağımı alayım kaçayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Öpüyorum seni

      Sil
  6. çok lezzetli gözüküoyor elinize sağlık :) bu arada bende sizi bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. aynur19.9.13

    çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık bende çok yapardım biraz diyet için aravermem gerek size afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, evet uzak dur bir süre o zaman

      Sil
  8. Mmm harika görünüyor canim, nasil da güzel olmus böyle...Diyette olmamak vardi simdi....Ellerine saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet bitince yaparsın Hatçem. Çok teşekkür ederim

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.