Akşam iş çıkışı eve giderken aklıma düştü çiğ börek
Hiç gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar
1 saat içinde hamur yoğruldu, açıldı ve kızartıldı
ve dee afiyetle yendi
Nasıl yaptığıma gelince
Göz kararı un ile su, tuz ve birkaç damla sirke buluştu
Ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğruldu
20 adet küçük birer mandalina kadar bezeler yapıldı
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıldı
Kıyma, soğan, tuz ve karabiber ile hazırlanan iç koyuldu
Kızgın yağda arkalı önlü kızartıldı
Sevgiler, dostçakalınnn
Mayasız ve kabartma tozu olmadan mı hamur? e güzel, :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilMaya yok, kabartma tozu yok, e ne duruyorsun mutfağa koş ;) çok teşekkürler
SilOf of diyorum başka da bir şey demiyorum..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilBayılırım ama hiç denemedim. Nedense gözümde büyüyor hep. Belki bir gün....Sevgiler
YanıtlaSilHiç büyümesin canım bir kere dene gerisi gelir emin ol, çok teşekkür ederim sevgiler
Silbuda yenmez mi canım eline sağlık yanlıs içini hazırlarken kıymanın hafif su ilave etmek gerekir diye duyarım ustalardan,ustalarda tatarlar oluyor çok güzel yaparlar
YanıtlaSilTeşekkür ederim, aynen öyle canım kıymanın kıvamı çok yoğun ise hafif sulandırmak gerekiyor. Öyle topak topak iyi olmuyor içinde.
SilSenin ellerinden hersey daha bir leziz oluyor. Zevkli ve becerikli arkadaşım..Ellerine sağlık ben tabağımı alayım kaçayım :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Öpüyorum seni
Silçok lezzetli gözüküoyor elinize sağlık :) bu arada bende sizi bloguma beklerim :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar ellerine sağlık bende çok yapardım biraz diyet için aravermem gerek size afiyet olsun
YanıtlaSilTeşekkürler canım, evet uzak dur bir süre o zaman
SilMmm harika görünüyor canim, nasil da güzel olmus böyle...Diyette olmamak vardi simdi....Ellerine saglik....
YanıtlaSilDiyet bitince yaparsın Hatçem. Çok teşekkür ederim
Sil