Cumartesi öğlen alışveriş için dışarı çıkmıştım
Fırının önünden geçerken ekmek hamuru alıp
kıymalı pide yapmak geldi aklıma
Dört ekmek hamurundan onsekiz adet
gördüğünüz büyüklükte pide çıktı
Kıymanın içine soğanı, biberi, domatesi (kabuklarını soyup)
küçük küçük doğradım. Tuz, karabiber, çok az salça, maydanoz
ve bir miktar tuz ilave edip güzelce karıştırdım
Ekmek hamurundan parçalar koparıp, elim büyüklüğünde incelttim
iç malzemesini koyup, kenarlarını içe doğru kıvırdım
Sıcak fırında kızarana kadar pişirdim
Sevgilerimi gönderiyorum, dostçakalın
nefis görünüyor ellerine sağlık yanınada bol köpüklü bir ayran :) afiyet olsun
YanıtlaSil