14 Kasım 2013 Perşembe

PATLICANLI GÜL BÖREĞİ

 
Malzemeler
 
3 adet yufka
tereyağ
süt
 
üzeri için
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
susam
 
İç Malzeme
4 tane patlıcan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
 
Öncelikle soğan ile biberi kavuruyor, içine küp küp doğranmış domatesleri, patlıcanları ve 1 tatlı kaşığı salça, tuz, kuru nane ve kekik ilave ederek iç malzememizi hazırlıyoruz. Daha sonra 3 yufkayı dörde bölüp sütün içine eriterek ilave ettiğimiz tereyağ ile ıslatıyoruz. İç malzemesini koyup şekil veriyoruz. Yufkaları ıslattığımız karışımdan bir miktar ayırarak içine yumurta sarısı ilave edip böreklerin üzerine sürüyoruz. Bolca susam ve çörek otu serperek fırında pişiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 

8 yorum:

  1. patlıcanın he türlüsünü severein ama evde benden ayrı 3 kişi daha onlarıda düşünmem gerektiği için yapamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırmısın hiç patlıcan yemeyen bir arkadaşım yerken içinde patlıcan olduğunu hiç anlamadım, normalde patlıcan yemiyorum dedi. Dene istersen biz çok sevdik.

      Sil
  2. Çok güzel oluyor bayılıyorum bu lezzete ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tüm güzel yorumlarınızı ileticem arkadaşıma

      Sil
  4. bu börekler fırında misler gibi pişerken çay da demlenir yanında neslitomla muhabbetin keyfinede doyum olmaz ah ah :( ellerine sağlıkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel diyorum gelmiyorsun şekerim. Bekliyorum bak

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.