7 Eylül 2009 Pazartesi

Sizin renginiz hangisi ?

KIRMIZI
Kırmızı kişilik, macerayı ve risk almayı sever. Bu özelliği, reklerin cesur kullanımına ve tasarımlarda tercih ettiği boyama ve aksesuar stillerine yansır.
Kırmızı renk, korunma ve güven hissi ihtiyacını gösterir. Kırmızı ile dekore edilen evler, birçok farklı zevk ve alışkanlıkları olan, sıklıkla dışarı çıkıp sosyalleşmeyi seven ve seyahat etmeyi seven aile üyelerini işaret eder.

Kırmızı kişilik her zaman bir işle meşguldür. Performans göstereceği bir görev aramadan oturmak ve dinlenmek onun için çok zordur.

Kırmızı cesur ve enerjik bir renktir. Kırmızıyı sevenler güçlü, dinamik ve fiziksel olarak aktif kişilerdir. Olayların kontrolünü ellerinde tutmaktan ve işlerin bu şekilde yürümesinden hoşlanırlar.

SİYAH VE BEYAZ
Keskin kontrastlık taşıyan nötr renk tonlarıyla dekore edilmiş bir ev, düzen ihtiyacını hisseden ve belki de kontrolü ele geçirme isteği taşıyan kişilikleri yansıtır.

Bu tonları seçenler, hayatını sadeleştirme ve özüne geri dönme isteği duyan kişilerdir.

Siyah ve beyaz gibi kontrast renklerle dekore edilen evlerde yaşayanlar, genellikle kafasını bir düşünceyle meşgul eden ve büyük olasılıkla hayatlarında belli bir yolu takip eden kişilerdir. Bu bir anlamda neon ve teknik renklerin modern dünyasına karşı kişinin panzehiridir.

Siyah ve beyaz kontrastlıklar Japon minimalist stilinde görüldüğü gibi çok daha mistik bir görünümü yansıtır. Renklerden çok, özellikle natürel objelerin şekil ve dokularını vurgulayan bir yaklaşımdır.

YEŞİL
Yeşil, sakin ve anlaşması kolay kişilikleri, doğa sevgisini ve sağlıklı bir yaşam tarzını yansıtır.
Yeşil rengi sevenler, bir hayvan sever veya bir bahçıvan ya da sağlıklı yaşam sanatıyla ilgilenen kişiler olabilir.

Yeşille dekore edilen evler, sakin ve huzur dolu bir sığınak yaratma isteğini gösterir. Yeşil kişilikler için karar vermek zor olabilir, bu nedenle çoğunlukla renk seçimini başkalarına bırakırlar.

MAVİ
Mavi içe dönük bir kişiliğe sahiptir.
Barış ve huzur sevenlere uygundur.

Mavi sevenler, kitap okumak, müzik ve sanatla uğraşmak gibi yaratıcı ya da entelektüel alanları tercih eder ya da öğretmen veya doktor olarak diğer insanlarla çalışabilirler.

Mavi, herkesin kendi özel zevkini huzur içinde, rahatsız edilmekten yaşayabileceği sakin ve sessiz bir atmosfer yaratır.

Ağırlıklı olarak mavi ile dekore edilen evler, yalnızlık ve modern yaşamın stresinden uzak kişisel bir cenneti yaratma isteğini gösterir.

SARI
Sarı, aydınlık ve mutlu bir renktir. Bütün renkler arasında en görünürüdür.

Sarı sevenler, akıllı ve iyimser kişilikleriyle birçok farklı zevke sahip sosyal ve canlı kişilerdir.

Sarı, aklın ve bilginin rengidir. Altın tonları, birçok fikri olan ve bu fikirleri çevresindekilere aktarmakta başarılı kişileri yansıtır.

Sarı ile dekore edilen evler, mutlu ve sağlıklı bir yaşam isteğini anlatır. Özellikle dış mekan aktivitelerinin ve genellikle kalabalık arkadaş gruplarıyla yapılan sağlık, doğal beslenme ve zihinsel uyarım egzersizlerinin düzenli olarak yapılacağı ortamlar için uygun renktir.

TURUNCU
Turuncu, canlandırıcı ve hayat dolu bir renktir. Eğlence dolu, popüler sosyal aktivitelerin sıklıkla yapıldığı bir ortamı yansıtır.

Turuncu severler, neşeli ve duygusal zevklerden hoşlanan, ev yapımı lezzetli bir yemeğin keyfini çıkarırken çevresindekilerle vakit geçirmeyi ve iletişim kurmayı seven kişilerdir.

Ağırlıklı olarak turuncu ve kahverengi tonlarda dekore edilmiş evler, aile ve ev çevresinde dönen pratik bir hayatı yansıtır.

Turuncu kişilik, yalnızlıktan hoşlanmaz. Bu nedenle turuncu ile dekore edilen evler, dostluk isteğini ve arkadaş edinme yeteneğini gösterir.

PEMBE
Pembe, kırmızının bir renk çeşidi olsa da tamamıyla kendine ait, farklı bir renk kişiliği vardır.

Kırmızı tutku ve fiziksel aşkın rengiyken; pembe, bu duyguların çok daha yumuşak ve romantik yanını simgeler.

Duygusal olarak zor anlar yaşadığımızda genellikle pembeye (mum veya bebek pembesi) yöneliriz.
Aslında bu, çocukluk güvenimizi ararken bir yardım eli bulma çabasıyla attığımız çığlıkların renk diline yansımasıdır.

Bazı kişiler için pembe, onların sevgi ve ilgi dolu doğalarını sembolize eder. Bu nedenle evlerini pembe ile dekore ederek bu gerçeği açığa vurmaktan mutluluk duyarlar.

Koyu pembe, kişinin daha çok tenel yanını ifade ettiği için özellikle yatak odaları için kullanılabilir. Pembenin daha açık tonları ise genellikle başkalarının iyiliği için çalışan merhametli kişiler tarafından tercih edilir.

2 yorum:

  1. Canım galiba ben çift karakterliyim:))
    Kırmızı evet benim derken pembeyide okuyunca ama buda benmim dedim):)

    YanıtlaSil
  2. benim favori rengim turuncu :) kankim

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.