17 Ocak 2010 Pazar

Çilek Soslu Tavuk Göğsü



Malzemeler
1 lt. süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 kase çilek (ben dondurulmuş çilek kullandım)
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:Margarin ile unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Süt ve şekeri ilave edip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırıyor, kaynamaya başlayınca 4-5 dak. kısık ateşte pişiriyoruz. yapışmaması için su ile çalkaladığımız borcama döküp soğumaya bırakıyoruz. Üzerine 1 kase çileği 2 yemek kaşığı toz şekerle rondodan geçirerek döküyor, 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

5 yorum:

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.