6 Nisan 2011 Çarşamba

Kuru Patlıcan Dolması


Hep severek yediğim ancak bir türlü deneme fırsatı bulamadığım bir dolmadır kuru patlıcan ve kuru biber dolması. Kuru patlıcan ile attım ilk adımı arkası gelir artık çünküüüü eşimde bende çok beğendik...Bu tarif bir arkadaşımın tarifi ilk denemem olduğu için yarı ölçülerde uyguladım yaptığım gibi yazıyorum şimdi...

Tencerenize sığacak kadar kuru patlıcan

250-300 gr kadar kıyma

1/2 su bardağı pirinç

1/2 su bardağı köftelik bulgur

1 adet büyükçe soğan

2 diş sarımsak

1/2 bardak zeytinyağı

1/2 bardak su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı acı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

Arzuya göre tuz

2 tatlı kaşığı nar ekşisi

Önce patlıcanları yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın dikkat edin ki dağılacak kadar haşlanmasın. İç malzemeyi doldurup tencereye sıralayın. Ayrı bir kasede 1 kaşık salçayı yeterli miktarda su ile karıştırın yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ekleyerek dolmalarınızın üzerinde gezdirin kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30-40 dak. kadar pişirin.

.

AFİYET OLSUN...


13 yorum:

  1. canım ellerine sağlık bende bayılırım kuru patlıcan biber dolmasına ..ama sen benden farklı olarak içine kıyma eklemişsin ben kıymasız ve bulgursuz aparım çaya gelen misafirlere bile ikram ederim sıcak ılık soğuk her şekilde tadı süper oluyo bak benimde canım çekti şimdi dur bende yapayım bugün

    YanıtlaSil
  2. kuru patlıcan çok severim çok leziz olmuştur eminim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. :)))))) çok teşekkür ederim bir sonrakini kıymasız ve bulgursuz olarak bende deneyeyim.

    YanıtlaSil
  4. Suzan çok teşekkür ederim canım gerçekten güzel oldu ilk denemede aradığım lezzeti tutturacağımdan pek emin değildim. Bursa'da yaşayanlar bilir Hasırönü Lokantasının kuru patlıcan ve biber dolması bir numaradır eşimle ne zaman canımız istese oraya gideriz ama bundan sonra kendim yapıcam hem kolay hem lezzetli...

    YanıtlaSil
  5. süperrrrrrrrrr yaaaa ellerine sağlıkkkkkkkkkkk ekrana yapışıp kaldım nerdeyse hamarat neslim sen yaparsında güzel ve enfes olmaz mı

    YanıtlaSil
  6. Hacer çok teşekkür ederim canım daha dumanı tütüyor baksana eşim çekmiş fotosunu tadına bakıldı onaylandı bu akşam afiyetle yinecek inşallah.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nesli. nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canım ;)

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor valla canim, ellerine saglik...Bizde cok severiz kuru patlican kuru biber dolmasini...Bu tarifi denemem gerek en kisa zamanda, hazir kuru patlicanim varken....;)

    YanıtlaSil
  10. Haticecim sağol arkadaşım. Üsteki yorumlarda Necla bulgur ve kıyma koymadan yapıyorum demiş bende bir de o şekilde deneyeyim diyorum çay sofralarında çok güzel oluyormuş

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık mardinli komşunuz olursa yapmayada gerek kalmaz komşuda pişer sizede düşer.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim arkadaşım Mardinli değil ama Adıyamanlı bir komşum var :) sağolsun yaptığında mutlaka bir tabak bizede gönderir ama ben bu ara merak sardım böyle yöresel tatlara.. sıra içli köftede :))))))))

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.