Sevgili Aylin (Yemek Vakti)' in blogunda bu
dolmayı gördüğüm günden beri aklımdaydı
bu şekilde dolma yapmak. Hem güzel
hem de çok kolay oldu
Nasıl mı yaptım
Önce yaprakları her zamanki gibi haşladım
sonra içini hazırladım
Yeterli miktarda kıyma
Soğan rendesi
2 tatlı kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1-2 diş sarımsak
Küçük bir kasenin içine lahana yapraklarını serdim
iç malzemeyi koyup, lahanaları kapattım
tencereye ters çevirerek dizdim
suyunu ilave edip üzerine salça yağ ve tuz
karışımı gezdirdim ve pişirdim.
Teşekkürler Aylin bu kase olayı işimi çok kolaylaştırdı
Vallahi süper gözüküyor döktürmüşsün yine ellerine sağlık :) bayıılırım dolmanın her türünede benim lahana dolmalarımın şekli hep bozuk olur şu kase metodunu bende deneyim
YanıtlaSilTeşekkürler canım, bende o şekil bozukluğu yüzünden yapmak istemezdim çoğu zaman ama böyle çok güzel oldu denemelisin.
SilKasede de pek hoş olmuş .Ellerinize sağlık ...
YanıtlaSiliyi fikir valla eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Ben artık hep böyle yaparım.
Silçok güzel zaman çok alıyordu.Böyle kolay olacak.tşk fikriniz için
YanıtlaSilEvet canım çok kolay oluyor bu şekilde umarım beğenirsiniz.
Sil