24 Aralık 2012 Pazartesi

Etli Lahana Dolması

Sevgili Aylin (Yemek Vakti)' in blogunda bu
dolmayı gördüğüm günden beri aklımdaydı
bu şekilde dolma yapmak. Hem güzel
hem de çok kolay oldu


Nasıl mı yaptım
Önce yaprakları her zamanki gibi haşladım
sonra içini hazırladım
Yeterli miktarda kıyma
Soğan rendesi
2 tatlı kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1-2 diş sarımsak


Küçük bir kasenin içine lahana yapraklarını serdim
iç malzemeyi koyup, lahanaları kapattım
tencereye ters çevirerek dizdim
suyunu ilave edip üzerine salça yağ ve tuz
karışımı gezdirdim ve pişirdim.

Teşekkürler Aylin bu kase olayı işimi çok kolaylaştırdı

7 yorum:

  1. Vallahi süper gözüküyor döktürmüşsün yine ellerine sağlık :) bayıılırım dolmanın her türünede benim lahana dolmalarımın şekli hep bozuk olur şu kase metodunu bende deneyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, bende o şekil bozukluğu yüzünden yapmak istemezdim çoğu zaman ama böyle çok güzel oldu denemelisin.

      Sil
  2. Kasede de pek hoş olmuş .Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  3. iyi fikir valla eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben artık hep böyle yaparım.

      Sil
  4. Adsız15.1.14

    çok güzel zaman çok alıyordu.Böyle kolay olacak.tşk fikriniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım çok kolay oluyor bu şekilde umarım beğenirsiniz.

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.