9 Eylül 2013 Pazartesi

Ekmek Hamurundan Pratik Kıymalı Pide

Cumartesi öğlen alışveriş için dışarı çıkmıştım
Fırının önünden geçerken ekmek hamuru alıp
kıymalı pide yapmak geldi aklıma
 
 
Dört ekmek hamurundan onsekiz adet
gördüğünüz büyüklükte pide çıktı

 
Kıymanın içine soğanı, biberi, domatesi (kabuklarını soyup)
küçük küçük doğradım. Tuz, karabiber, çok az salça, maydanoz
ve bir miktar tuz ilave edip güzelce karıştırdım

 
Ekmek hamurundan parçalar koparıp, elim büyüklüğünde incelttim
iç malzemesini koyup, kenarlarını içe doğru kıvırdım
Sıcak fırında kızarana kadar pişirdim

 
Sevgilerimi gönderiyorum, dostçakalın

1 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık yanınada bol köpüklü bir ayran :) afiyet olsun

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.