30 Eylül 2009 Çarşamba

DOĞAL TAŞLAR VE SAĞLIK


AGAT: Uzun ömür ve mutluluk simgesi, stresi atıyor.

FİRUZE/TURKUAZ: Olumsuzu olumluya çevirir, göz ağrılarına iyi gelir, üretkenliği artırır.Tansiyonu düzenler ve kalp hastalıklarına iyi gelir. Nazara karşı etkilidir. Cinsel cazibeyi ve kadınlık özelliklerini artırır.

AYTAŞI: Seziyi güçlendirir, kramplara iyi gelir.

KAPLAN GÖZÜ: Sahiplenme duygusunu güçlendirir, konsantrasyonu artırır.

AKİK: Erkeklerde erkeklik bezini, kadınlarda yumurtalıkları korur.Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır. Kan dolaşımına iyi gelir. Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır. Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir.

MAVİ KALSEDON: Düşünce yeteneğini güçlendirir, iyi konuş-mayı sağlar.

ZEBERCET: Cihazların kaydedemediği kalp çarpıntılarını ve korkuları giderir.

OPAL: Sevgi ve şefkatin simgesidir. Güven veren ve negatif duyguları emen bir taştır. Duygusal yaklaşımı güçlendirir. Eklem iltihaplarına, görme sorunlarına çok iyi gelir ve sezgilerin gelişmesine yardım eder.

TOPAZ/SİTRİN: Kan dolaşımı bozukluğuna ve mideye iyi gelir. Telepati yeteneğini artırır.

LAL: Ateşlilik ve canlılık sağlar.Kanı temizler ve kan dolaşımını hızlandırır. Üreme gücünü arttırmak için rahmin üzerine konularak kullanılır. Adet sancıları, düzensiz kanamalar ve menopoz için de faydalıdır. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırır.

JADE/YEŞİM: İyi ilişki, dostluk simgesidir. Böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ateşi düşürür.

LAPİSLAZULİ: Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlar, hazmı kolaylaştırır.

AMETİST: Stres, migren, iştahsızlık, göz ağrıları ve akciğer hastalıklarına iyi geliyor.Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Hormon ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Sarhoşluğu giderir.

ELMAS: Bütün enerji merkezlerini harekete geçirir, kişiyi zihin, beden ve ruh olarak bütünler.

AKUAMARİN: Sinirleri yatıştırır ve içsel rahatlık verir. Solunum yolları rahatsızlıklarına, astım, böbrek, karaciğer, dalak ve tiroid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir. Bereket ve uğur taşıdır.

ARAGONİT TAŞ:Disiplin eksikliğini giderir, kişinin kendisini denetlemesine yardım eder.Kişisel gelişme ve durgunluğun / durağanlığın aşılması için yararlıdır.Ağrıları ve soğuk algınlığını giderir.Birdenbire ortaya çıkan sinirlilik (öfke) karşısında sükunet verir. Kalsiyumu emilimini düzenler, dengeler, fazlalığı dışarı atar, azalmışsa yeniden tamamlar.

KRİSTAL KUVARS: Enerji simgesidir, tansiyonu düzenler, meditasyonda kullanılır. Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar. Beyin için uyarıcı niteliğine sahip olan bu taşlar, kişinin çevresindeki negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerjiyi toplar. Kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar.

KRİZOPRAZ: Seksüel ve depresif sorunları hafifletir, kişisel yetenekleri ortaya çıkarır.

JASPER: Karaciğer, dalak ve mesaneyi güçlendirir.

MALAKİT: Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir ve sakinleştirici etkisi dolayısıyla uyumaya yardım eder. Neşe ve canlılık verir.

KANTAŞI: Hafızayı güçlendirir. İnsanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır. Kantaşını taşıyan kişinin kendisiyle ilgili duyduğu kuşkularını yok etmesine yardım eder. Engellenme duygusundan kurtarır. Para getiren bir taş olduğu söylenmektedir.
.
Alıntıdır.

4 yorum:

  1. Ne güzel bilgiler bunlar,teşekkür ederim canım...
    Akik taşını migreni olan arkadaşlara tavsiye ediyorum,tenlerine değecek şekilde üzerlerinde taşısınlar,gerçekten stresten uzak tuttuğu için baş ağrısınada iyi geliyor....
    Buradan herkese duyurulur...

    YanıtlaSil
  2. BEn daha önce ametist taşından kolye almıştım ama fazla faydasını göremedim...

    YanıtlaSil
  3. Tülincim seninde dediğin gibi bende tene değdiğinde faydası olduğunu duymuştum.

    YanıtlaSil
  4. bunları hep okurum ama faydası olabileceğini düşünmemiştim paylaşım için saol kankim
    not:taş olarak elmas tercih sebebidir :)hehe

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.