çalışan bir hatun olunca gün evvelinden
girişmek gerekiyor pasta, börek, yemek
olayına :)))) Akşam böreğimi pişirdim
çayın yanına pastamı da yaptım
.
.
eve gittiğimde blender yapıp ocağa koyucam
Köftelerimi taneledim, patatesle birlikte fırına
atıcam. Barbunyamı pişirdim evde dinleniyor
Birde pilav ile salata yaptım mı işim bitti.
.
.
Peynirli börek
2 yumurta
2 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak soda
ve tuz çırpılır.
.
Yapılışı: (1 paket 5 li yufka ile yaptım ) Tepsi yağlanıp ilk yufka serilir. Kenarları fırın tepsisinden sarkacak bırakın sarksın. Üzerine çırptığımız karışımdan bir miktar kaşık yardımıyla dökülür. Diğer yufkalar elimiz kadar parçalara bölünür ve kat kat araya karışımımızdan dökülerek 3 yufka ile işlem tekrarlanır. İç malzeme olarak kaşar loru ve beyaz peynir karışımı koyulur. Diğer iki yufka da aynı şekilde üst üste konur. Yufkanın sarkan kenarları kapatılır ve kalan karışım üzerine dökülür. Susam serpip 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Arkadaşlar fırın ayarlarınızı kendinize göre yapın. Her fırının pişirme derecesi ve ısısı değişebiliyor.
peynirli börek sütlü çörek valla hem çalışan hem çocuklu annesinin hemde hafta içi misafir ağırlayıp nelerde döktürmüşsün maşallah sana on parmağında on değil 20 marifet .. banada bulaşsa :) keşke ama bu yaştan sonra cok zor dimi ;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım, haftaiçi olunca biraz kolaya kaçtım pratik şeyler yaptım. Sende harikalar yaratıyorsun mutfakta kendini hafife alma.
YanıtlaSil