25 Kasım 2011 Cuma

DÜDÜKLÜDE HAVUÇLU YAHNİ



Etlerimizi bir süre suda bekletip süzüyoruz. (750 gr dana eti) İrice bir kuru soğanı doğrayıp soteliyoruz (arpacık soğanla daha güzel oluyor), havuçları dilimleyip bir kaç dişte sarımsak ilave ederek soğan ile birlikte biraz daha soteliyoruz. Salça, kekik, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edip bir kaç dakika daha karıştırıyoruz. Sonra etlerimizi ilave edip harmanlıyoruz 1 bardak sıcak su ekleyerek düdüklümüzün ağzını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 35-40 dak. pişmiş oluyor. AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık.
    Nefis görünüyor.
    İyi hafta sonları
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Nilaycım bende sana güzel bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Harika gözüküyor canım,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.