6 Ağustos 2013 Salı

Günün Önerisi - Pilav Üstü Döner



1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Arzu edilen miktarda tuz
1 paket et döner
 
1 su bardağı pirinç sıcak suda 2-3 saat bekletilir
sonra soğuk suyla iyice yıkanır ve süzülür 
şehriyeler tereyağ ve sıvıyağ eklenerek kavrulur
pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur
suyu ve tuzu konularak, üzeri göz göz olana kadar pişirilir
Oda sıcaklığındaki et dönerler üzerine
konularak demlenmeye bırakılır
daha sonra karıştırılır
 
sevgiler, dostçakalın
 

4 yorum:

  1. pratik, çabuk, lezzetli :) iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. vazgeçilmez bir klasik pilav üstü döner :) yanında ayranda vardır dimi afiyet olsun ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.