1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Arzu edilen miktarda tuz
1 paket et döner
1 su bardağı pirinç sıcak suda 2-3 saat bekletilir
sonra soğuk suyla iyice yıkanır ve süzülür
şehriyeler tereyağ ve sıvıyağ eklenerek kavrulur
pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur
suyu ve tuzu konularak, üzeri göz göz olana kadar pişirilir
Oda sıcaklığındaki et dönerler üzerine
konularak demlenmeye bırakılır
daha sonra karıştırılır
sevgiler, dostçakalın
pratik, çabuk, lezzetli :) iyi bayramlar...
YanıtlaSilAynen öyle canım. Çok teşekkürler
Silvazgeçilmez bir klasik pilav üstü döner :) yanında ayranda vardır dimi afiyet olsun ellerine sağlık
YanıtlaSilVardı canım vardı.Çok teşekkürler
Sil