Patlıcan Gondol
(Karnıyarık)
Tophane (Bostan) patlıcanları alacalı soyularak
ortadan ikiye bölünüp kızartılır
soğan kıyma ile kavrulur, içine biber ve domates
eklenir, karabiber ve tuzu ilave edilip
altı kapatılınca maydanoz doğranıp karıştırılır
kızaran patlıcanların üzerine kıymalı karışım konularak
yayvan bir teflon tencerede salçalı su ile
iyice yumuşayana kadar pişirilir
Merhabalar;
YanıtlaSilBlogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
508. takipçin benim.
Bana da gelirsen sevinirim :)
Mutlu Bayramlar
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
Merhaba arkadaşım hoşgeldin. Yorumlarınızı ancak bugün okuyabildim. Elbette ziyaretine gelirim sevgiler
SilNe güzel tariflerin var bende bloguma beklerim http://prensesin-masali.blogspot.com/?m=1
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim en kısa zamanda uğrayacağım sevgiler
Silkarnıyarık veya gondol farketmez :) Patlıcanın hertürlüsüne varım :)Ellerine sağlık tatlım yanında pilav ve tavuk bide cacıkla şahane bir menü..
YanıtlaSilbende varım cadum yanında pilav her zaman var. ne zaman istersen buyur canım
Silmmmmm olsaydı şimdi ellerine sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
Sil