7 Ağustos 2013 Çarşamba

Patlıcan Gondol - Tavuk Eşliğinde Pilav

 
Patlıcan Gondol
(Karnıyarık)
 
Tophane (Bostan) patlıcanları alacalı soyularak
ortadan ikiye bölünüp kızartılır
soğan kıyma ile kavrulur, içine biber ve domates
eklenir, karabiber ve tuzu ilave edilip
altı kapatılınca maydanoz doğranıp karıştırılır
kızaran patlıcanların üzerine kıymalı karışım konularak
yayvan bir teflon tencerede salçalı su ile
iyice yumuşayana kadar pişirilir
 

8 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    508. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba arkadaşım hoşgeldin. Yorumlarınızı ancak bugün okuyabildim. Elbette ziyaretine gelirim sevgiler

      Sil
  2. Ne güzel tariflerin var bende bloguma beklerim http://prensesin-masali.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim en kısa zamanda uğrayacağım sevgiler

      Sil
  3. karnıyarık veya gondol farketmez :) Patlıcanın hertürlüsüne varım :)Ellerine sağlık tatlım yanında pilav ve tavuk bide cacıkla şahane bir menü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende varım cadum yanında pilav her zaman var. ne zaman istersen buyur canım

      Sil
  4. mmmmm olsaydı şimdi ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.