1 kg yuvarlak sarı acı biber
2 su bardağı sirke
2 su bardağı sıvıyağ
5-6 tane büyükçe domates
5-6 tane kırmızı yağ biberi
1 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
Biberleri yıkayıp bir kaba aldım
Domatesleri rendeleyip üzerine döktüm
Biberleri temizleyip küçük parçalara böldüm
Sirke, yağ ve tuzunu ilave edip
Düdüklü tencerede 10 dakika kaynattım
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup
Üzerine 4-5 diş sarımsak attım
Kapaklarını sıkıca kapatıp
Tepsi üzerine ters çevirdim ki,
Kapaklar tutmadıysa anlayayım diye
Neyseki sorun yok tutmuş hepsi
Sevgiler, dostçakalınnnnnn
Ohh ne güzel kısırın yanında acı turşuları çok severim. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilÇok iyi gidiyor kısırla, teşekkür ederim canım :)
SilCanım acı yiyemem ama turşular nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetle tüketin,sevgiler...
YanıtlaSilTatlı bir acısı var Deryacım, çok teşekkürler :)
Silturşuyu kim sevmez ki misss misssssss canım benim ellerine sağlık...turşular çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilHaklısın sevmeyen yok gibi :) çok teşekkür ederim canım
Silgörüntüsü harika yiyenlere afiyet olsun
YanıtlaSilTeşekkürler Aynurum :)
SilNeslim harika olmus tursular, mmm bayilirim aci bibere...Ellerine saglik, harika görünüyorlar....
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hatçem bende bayılıyorum. Bu turşu hamur işlerinin, özellikle de kısırın yanına çok yakışıyor.
Siloooo süperler
YanıtlaSilEllerine sağlık
Teşekkür ederim :)
SilNefis görünüyor, ben de deneyeceğim. Elinize sağlık. Ağız tadıyla yemek nasip olsun:)
YanıtlaSilAmin canım çok teşekkür ederim
Sil