1 Aralık 2013 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket maya (yaş veya kuru farketmez)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
Önce sıvı malzemeler karıştırırlır
Daha sonra ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklenir
Yoğurulur ve iç malzemesi konulup şekil verilir
Tepside yarım saat kadar mayalanması beklenir ve
yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
(Fırını önceden ısıtmaya gerek yok, 180 derecede pişiyor) 
  


6 yorum:

  1. Cok lezzetli bu pogaca elinize saglik diyorum,bu ara yine pogaca vaktim geldi galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Arada öyle zamanlar oluyor, o zaman bu tarifin zamanlaması sizin için iyi olmuş sevgiler :)

      Sil
  2. Mmm ellerine saglik canim, ne cok tarif eklemissin valla cok hamarsin Neslim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, eklenecek o kadar çok tarif var ki bir ara toparlamam lazım diğerlerini de.. sıcağı sıcağına ekleyeyim dedim bunları.

      Sil
  3. nam nam nam nefisss en sevdiğim poğaça çeşididir .. ellerine sağlık canım nefis gözükmekte..cadu hakkını gözetmekte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde canım, bende çok severim bu poğaçayı. Cadu istediği kadar alabilir hepsinden :)))

      Sil

Değer verip yorum yaptığınız için çok teşekkürler

Yorum yapabilmek için;
Yorumunuzu yazdıktan sonra ADI/URL yazan yere tıklayıp sadece adı yazan yere isminizi yazmanız yeterli.